Sprogimas

G. Landsbergis: Lietuva ir Kipras suinteresuotos stiprinti ES gebėjimus veikti vieningai

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Lietuva ir Kipras suinteresuotos stiprinti Europos Sąjungos gebėjimus veikti vieningai.

„Nors Kipras ir Lietuva yra gerokai nutolę geografijos požiūriu, mūsų šalis vienija daug bendrų interesų ir bendrų iššūkių“, – sako G. Landsbergis.

Taip jis kalbėjo po ketvirtadienį vykusio susitikimo su Vilniuje viešinčiu Kipro užsienio reikalų ministru Niku Kristodulidžiu (Nicos Christodoulides).

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė, kad nedidelės ES valstybės Lietuva ir Kipras yra suinteresuotos stiprinti Bendrijos gebėjimus tarptautinėje arenoje veikti vieningai ir veiksmingai.

Ministras taip pat pabrėžė, jog tai ypač svarbu šiuo metu vykstančių globalių procesų akivaizdoje.

Be kita ko, G. Landsbergis ir N. Kristodulidis aptarė dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes, situaciją ES kaimynystėje, aktualius regioninio saugumo klausimus, Bendrijos ir Turkijos santykius, atsaką į pandemiją.

Ministrų pokalbio metu buvo akcentuota Europinio solidarumo svarba bei sutarta, jog būtina didinti ES dėmesį ir įsitraukimą į kaimynystėje vykstančius procesus.

Susitikime pabrėžta glaudesnio Šiaurės ir Pietų šalių bendradarbiavimo svarba bei koalicijų kūrimas svarbiausiais užsienio politikos ir saugumo klausimais.

G. Landsbergio teigimu, Lietuva ir Kipras kartu sieks, jog ES būtų sukurtas vieningas politinio atsako mechanizmas į ES kaimynystėje esančias nesaugias branduolines jėgaines.

Tai pat sutarta ateityje organizuoti reguliarias politines konsultacijas, jose aptariant abiem šalims svarbiausius klausimus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode