Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos kariai dalyvaus tarptautinėse pratybose „Defender Europe 21“

Lietuvos kariai dalyvaus tarptautinėse pratybose „Defender Europe 21“.

Kadangi šiais metais pagrindinės pratybų vietos numatomos pietų Europos šalyse, mokymuose Lietuvos kariuomenei atstovaus tik priimančiosios šalies paramos užduočių specialistai. Jų pagrindinė užduotis bus suteikti reikalingą aprūpinimą per Lietuvą vykstantiems sąjungininkų šalių padaliniams, pranešė kariuomenė.

Pagrindinė pratybų dalis – taktiniai mokymai ir kovinio šaudymo pratybos – vyks pietų Europoje Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Bulgarijoje, Italijoje, Kosove, Juodkalnijoje, Šiaurės Makedonijoje, Rumunijoje ir Kroatijoje, taip pat nedideliais, lengvai perdislokuojamais sąjungininkų pajėgų elementais Estijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Vengrijoje.

Šių pratybų metu minėtųjų šalių poligonuose kovinio šaudymo pratybas atliks daugiau nei 5000 karių iš NATO ir sąjungininkų valstybių.

Pratybas „Defender Europe 21“ sudarys keletas tarpusavyje susijusių mokymų – nuo gegužės pradžios iki mėnesio vidurio vyks pratybos „Swift Response“. Jų metu Estijoje, Bulgarijoje ir Rumunijoje 7000 karių iš 11 valstybių treniruosis atlikti oro desanto operacijas.

Vėliau, iki birželio pradžios, seks mokymai „Immediate Response“ ir „Saber Guardian“, jų dalyviai minėtose šalyse atliks kovinio šaudymo pratybas, taip pat treniruosis atlikti didelės apimties logistines ir medicininio evakavimo operacijas.

Birželio mėnesį „Defender Europe 21“ pratybos bus užbaigtos Europoje ir Afrikoje vyksiančiais vadaviečių mokymais.

Iš viso pratybose „Defender Europe 21” dalyvaus apie 30 tūkst. karių iš 26 valstybių.

Mokymų dalyviai treniruosis daugiau nei trisdešimtyje pratybų vietų 13 Europos valstybių.

Tai – kasmetiniai gynybinio pobūdžio Jungtinių Amerikos Valstijų vadavietės Europoje rengiami mokymai, skirti tobulinti JAV ir kitų NATO bei partnerių šalių tarpusavio sąveiką planuojant ir atliekant gynybos ir atsako į krizes operacijas.

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode