RETRO

Rusijos atlikėjui F. Kirkorovui penkeriems metams uždrausta atvykti į Lietuvą

Rusijos atlikėjui Filipui Kirkorovui penkeriems metams uždrausta atvykti į Lietuvą.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu antradienį įtraukė šį Rusijos atlikėją minėtam laikotarpiui į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą įsigalioja nuo sausio 19 dienos.

„Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nei vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmišką poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl F. Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo“, - teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pirmadienį Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paprašė Rusijos ir Bulgarijos pilietį F. Kirkorovą įtraukti į juodąjį sąrašą nurodydamas, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“.

Pasak G. Landsbergio, F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“. Ministras žadėjo, kad Lietuva sistemiškai vertins visus asmenis, kuriuos Rusija „siekia išnaudoti skleisdama savo užsienio politiką bei siekdama daryti poveikį Lietuvos žmonėms“.

Svarstymai plėsti vadinamąjį juodąjį sąrašą viešojoje erdvėje kilo paaiškėjus, kad subsidijos už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius buvo skirtos Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus planavusioms bendrovėms.

Autorius Ignas Jačauskas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode