Parama dėkojame




Sprogimas

I. Šimonytė: pernelyg greitas verslo atlaisvinimas gali pabloginti situaciją

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia girdinti verslo prašymus atlaisvinti ribojimus, tačiau taip pat pabrėžia, kad pernelyg greiti pokyčiai gali paveikti šiuo metu gerėjančią koronaviruso pandemijos situaciją. 

„Labai gerai, kad turime neprastą tendenciją, labai svarbu tos tendencijos nesugadinti. Girdžiu, ką sako verslo atstovai ir, manau, Vyriausybės nariai taip pat girdi, tačiau mums svarbiausia nesukurti savo veiksmais neprognozuojamumo – nepriimti sprendimo pernelyg greitai, kad jau čia viskas yra gerai ir galima apribojimus nuimti, o po dviejų ar trijų savaičių vėl reikės pasakyti, oi, padarėm klaidą, visų atsiprašom ir vėl užsidarom“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė premjerė. 

„Šitie amerikietiški kalneliai pačiam verslui yra kenksmingi, todėl mes visą tai girdėdami diskutuosime, kviesime į specialius posėdžius, kalbėsime apie tai, kokia seka, kokia rizika ir kokiais etapais (atlaisvinti – BNS)", – pridūrė I. Šimonytė. 

Vyriausybė pirmadienį nusprendė nesvarstyti verslo atstovų prašymo leisti atidaryti ne maisto parduotuves ir kosmetologų raginimo leisti atnaujinti grožio paslaugas.

Lietuvos darbdavių konfederacija pirmadienį paragino Vyriausybę atšaukti prekybos ribojimus ir leisti veikti ne maisto prekių parduotuvėms. Konfederacijos vadovo teigimu, dabar nustatyti karantino reikalavimai iškraipo konkurenciją, o jų nauda valdant pandemiją yra abejotina. 

Konfederacijos prezidentas Danukas Arlauskas teigia, kad dabar didžiausią naudą gauna maisto prekių parduotuvės, kurios tuo pačiu prekiauja ir kitomis prekėmis, pradedant buitine technika ir baigiant namų apyvokos daiktais. Kitos parduotuvės, kurių pagrindinė veikla nėra prekyba maistu, vykdyti veiklos negali. 

Į Vyriausybę taip pat kreipėsi ir Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija. Ji prašė apsvarstyti galimybę nuo vasario 1 dienos leisti darbą atnaujinti grožio specialistams.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios. Buvusios Sauliaus Skvernelio vyriausybės sprendimu buvo uždarytos kavinės, barai ir restoranai, sporto klubai, kino teatrai, uždrausti žiūrovai sporto renginiuose, apribotos pamokos mokyklose.

I. Šimonytės Vyriausybė karantiną gruodžio viduryje dar sugriežtino, nurodė užsidaryti ne maisto prekių parduotuvėms ir daugumai paslaugų teikėjų, uždraudė be svarbių priežasčių išvykti iš savivaldybės ir bendrauti daugiau nei vienam namų ūkiui, pratęstas moksleivių nuotolinis ugdymas.

Autoriai: Paulius Viluckas, Erika Alonderytė

ministraspirmininkas.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode