Sprogimas

Prezidentė priėmė teisėjų priesaikas

Sausio 19 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus dėl septynių apylinkių ir vieno Vilniaus apygardos teismo teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.
„Šiandien esate tie, kurie visą savo gyvenimą turės būti pavyzdžiu. Tie, kurie įsipareigojo kantriai ir dėmesingai klausytis kiekvieno žmogaus, visada jį girdėti ir suprasti. Pagal Jūsų darbą žmogus spręs ne tik apie Jus, bet ir apie Lietuvą, kaip teisinę valstybę", – priimdama teisėjų priesaikas sakė Prezidentė.


Šalies vadovės teigimu, teisėjai pasirinko profesiją su didele našta ir atsakomybe išlikti sąžiningiems savo priesaikai ir kiekvienam Lietuvos žmogui.
Vilkaviškio rajono apylinkės teismo teisėju paskirtas Jonas Abraitis; Akmenės rajono apylinkės teismo teisėja – Auksė Balkaitienė; Prienų rajono apylinkės teismo teisėja – Vaida Baumilė; Plungės rajono apylinkės teismo teisėja – Ieva Juodviršytė; Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėja – Asta Matulevičienė; Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja – Vaida Motiejūnienė; Visagino miesto apylinkės teismo teisėja – Jurgita Šimonėlytė; Vilniaus apygardos teismo teisėju paskirtas Ernestas Rimšelis.
Naujai prisiekusiems teisėjams Prezidentė palinkėjo išminties ginant žmogų ir visuomet vykdant tikrąjį teisingumą.

Paulius Kalmantas
Specialistas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode