Sprogimas

Ministras: liko savaitė pamatyti, ar karantinas davė efektą

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad liko savaitė pamatyti, ar karantinas davė efektą, nors pripažįsta, kad norimo rezultato kol kas nematyti.

„Labai sudėtinga atsakyti ir pasakyti vieną labai tikslią priežastį, dėl ko taip yra (daugėja atvejų). Dar ne visiškai galima sakyti, kad nepavyko, nes eksponentinio augimo nebeturim. Turim augimą, 20 ar daugiau procentų, aš tik priminsiu, kad prieš keletą savaičių  buvo 100 procentų augimas kiekvieną savaitę, dvigubėdavo skaičiai“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Veryga.

„Pasižiūrėjom, kaip sekėsi valstybėse, kurios  anksčiau nei Lietuva pritaikė karantiną, tai Airija, Izraelis, joms užtruko maždaug tris savaites pamatyti kreivės užlinkimą, sumažėjimą, tai mes  dar savaitę turim efektą pamatyt“, – pažymėjo A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad COVID-19 plitimo nepavyksta pažaboti ir dėl žmonių požiūrio, kurį, anot ministro, atspindi ir tai, kad daugiau kaip pusė gyventojų kaukes nešioja tik nenorėdami sulaukti sankcijos.

„Berods, pusė galvoja, kad tai priemonė, kuri padeda valdyti virusą, o pusė tai daro tik bijodami kažkokios valdžios baudos, bausmės. Vėlgi, supraskim, kad ta dalis, kuri galvoja, kad tai represinė priemonė, tuo metu, kai niekas nemato ir prie kiekvieno policininko nepastatysi, jie ir kitose situacijose elgiasi panašiai – nesisaugoja, renkasi, švenčia, girdim iki šiol apie šventes, šeimos jubiliejus“, – kalbėjo A. Veryga.

Pastarąją savaitę Lietuvoje vidutiniškai per dieną nustatoma kiek daugiau nei 1,8 tūkst. naujų koronaviruso atvejų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 51 tūkst. 655 asmenys, 38 tūkst. 755 – tebeserga, 12 tūkst. 282 – pasveiko. Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 432 žmonės, dėl kitų priežasčių – 186 užsikrėtusieji.

Vyriausybė siekdama stabdyti koronaviruso plitimą pratęsė karantiną iki gruodžio 17 dienos imtinai.

Autorė Milena Andrukaitytė

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode