Sprogimas

Vilniuje įjungiamas šildymas gyventojams

Vilniuje nuo antradienio įjungiamas šildymas gyventojams, pranešė sostinės savivaldybės atstovai.

„Nuo šiandien šiluma per keturias dienas atkeliaus į visus Vilniaus daugiabučius. Ir nors šiuo metu nėra labai šalta, sinoptikai prognozuoja artėjančius šalčius, todėl norime pasirūpinti miestiečiais“, – antradienį sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Sostinės darželiams, mokykloms, gydymo įstaigoms įjungtas prieš savaitę.

Daugiabučiams, komerciniams ir kitiems pastatams šildymas antradienį bei trečiadienį bus įjungiamas Fabijoniškėse, Šeškinėje, Pilaitėje, Senamiestyje, Šnipiškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujojoje Vilnioje, Baltupiuose ir Grigiškėse.

Trečiadienį ir ketvirtadienį šiluma pasieks Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio ir Kirtimų, ketvirtadienį ir penktadienį – Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdėje ir Verkiuose.

V. Benkunskas pabrėžė, kad įjungus šildymą gyvenamųjų namų administratoriai dar turi pasirūpinti, kad šiluma pasiektų daugiabučių gyventojus. 

Pastaraisiais metais šildymo sezonas Vilniuje buvo pradedamas spalį: pernai – spalio 4-ąją, 2017-ais – spalio 5-ąją, ankstesniais metais – spalio 8–22 dienomis.

Vilniaus šilumos tinklai prognozuoja, kad vilniečiams vidutinė šilumos kaina šį sezoną sieks apie 5,06 cento už kilovatvalandę ir bus apie 8,5 proc. mažesnė nei pernai.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, spalio 1 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode