Sprogimas

Pareigūnai nesuteikė leidimo gyventi Lietuvoje 18-ai fiktyvių verslininkų

 

Migracijos departamentas penktadienį pranešė atsisakęs suteikti leidimus gyventi Lietuvoje 18-ai fiktyvių užsieniečių verslininkų.

Anot departamento, į jį dėl leidimų gyventi užsieniečiai kreipėsi pernai lapkritį. Minėti žmonės buvo dviejų sukurtų įmonių akcininkai, direktoriai ir valdybos nariai.

„Nagrinėjant minėtų užsieniečių prašymus, Migracijos departamentui kilo abejonių, kad tikrieji užsieniečių atvykimo tikslai yra ne vykdyti teisėtą veiklą Lietuvoje, o tik įteisinti savo buvimą Europos Sąjungoje“, – rašoma pranešime.

Migracijos departamentas nustatė, kad abi bendrovės identiškai imituoja veiklą ir deklaruoja teikiančios paslaugas tiems patiems klientams.

Anot departamento, abejones dar labiau sustiprino aplinkybė, kad abi bendrovės sudarė sutartis su Honkonge, kur dėl patrauklios lengvatinių mokesčių sistemos dažnai registruojamos ofšorinės įmonės, registruota įmone. Ši į abiejų bendrovių banko sąskaitas 2016 metų rugsėjo pabaigoje pervedė po daugiau nei 50 tūkst. eurų iš Latvijos banke esančios sąskaitos.

Užsieniečiai sprendimus nesuteikti jiems leidimų gyventi Lietuvoje apskundė teismams, tačiau jie skundus atmetė, nurodė departamentas.

Vilnius, lapkričio 10 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode