Sprogimas

Seime bus aptariama galimybė sukurti lytinių nusikaltėlių registrą

 

Penktadienį Seimo rūmuose Vilniuje rengiama diskusija dėl lytinių nusikaltėlių registro sukūrimo.

Diskusijos metu bus supažindinta su užsienio šalių, kuriose veikia toks registras, patirtimi, įvertinta valstybės institucijų bei nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su seksualinę prievartą patyrusiais asmenimis, atstovų pozicija, ieškoma būdų, kad teisės aktų nuostatos lytinių nusikaltėlių atžvilgiu veiktų ir būtų užtikrintas vaikų saugumas, pranešė Seimas.

Diskusiją organizuoja Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė. Į ją pakviesti Teisingumo, Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo ministerijų bei Informacinės visuomenės plėtros komiteto, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos bei Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro atstovai.

Užsienyje atliktų tyrimų duomenimis, maždaug vienas iš penkių vaikų tampa vienokio ar kitokio seksualinio smurto auka. Taip pat įvertinta, kad apie 80 proc. atvejų smurtautojas ar priekabiautojas yra vaikui pažįstamas, tai žmogus, kuriuo vaikas pasitiki.

Lietuvos policijos duomenimis, 2015 metais 5,1 proc. vaikų, tapusių nusikaltimų aukomis, patyrė seksualinę prievartą.

Vilnius, lapkričio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode