Parama dėkojame




Sprogimas

„Saurida“ kreipėsi į teismą dėl skolos priteisimo

„Būdas žemaičių“ rašė, kad Mažeikių rajono apylinkės teisme jau pradėta nagrinėti antroji byla „Vartotojai prieš restruktūrizuojamą UAB „Saurida“. Bendrovės paslaugų siekia atsisakyti 38 dujų vartotojai. RUAB „Saurida“ taip pat „nesėdi vietoje“ – kreipiasi į teismą dėl skolos priteisimo iš vartotojų, kurie daugiau nei prieš dvejus metus yra pateikę prašymus dėl dujų atjungimo. „Saurida“ iki šios dienos tokiems vartotojams skaičiuoja skolas už abonentinį mokestį.

 

Mažeikių vartotojų asociacija, atstovaujama valdybos pirmininkės Linos Rimkienės, „Būdą žemaičių“ informavo, kad asociacijos narė R. M., kuri kartu su ieškovų grupe yra asociacijos atstovaujama ieškovė antroje byloje prieš „Sauridą“, gavo Mažeikių rajono apylinkės teismo įsakymą dėl 249,90 EUR skolos ir 28,77 EUR delspinigių priteisimo „Sauridos“ naudai. Asociacija informuoja, kad RUAB „Saurida“ yra gerai žinoma, kad R.M. yra ieškovė byloje dėl sutarties nutraukimo ir prašymą dėl atjungimo yra pateikusi 2012 metų gruodžio 11 dieną, tačiau vis tiek kreipėsi dėl nepagrįstų skolų išieškojimo. Asociacija primena, kad Mažeikių rajono apylinkės teismas pirmoje byloje „Vartotojai prieš „Sauridą“ jau yra konstatavęs „iš neteisės nekyla teisė“, tai reiškia – tik gerbdamas teisinę sistemą, gali kelti savo teisėtus reikalavimus. Pasak L. Rimkienės, Teismas yra nustatęs, kad „Saurida“ neteisėtai neatjungė dujų prašymus pateikusiems vartotojams, todėl reikalauti skolų už vartotas dujas ar juolab abonentinio mokesčio neturi teisės.

„RUAB „Saurida“ iki šiol nėra įvykdžiusi teismo sprendimo pirmoje vartotojų byloje – neatlygintinai atjungti dujas ir neskaičiuoti skolų, savo grubiu neveikimu ir neteisėtais veiksmais pažeidžia vartotojų ir ieškovų teises, menkina pasitikėjimą konstitucine valstybe ir demokratine teismų sistema. Asociacija, vykdydama savo įsipareigojimus, ir toliau atstovaus teisme savo narę R. M. Teiksime teismui prieštaravimus dėl skolos priteisimo ir informaciją apie R. M. dalyvavimą ieškovų grupėje kitoje su skola susijusioje byloje. Prašysime teismo sustabdyti bylos nagrinėjimą dėl skolos iki bus priimtas teismo sprendimas byloje dėl atjungimo“, – teigė L. Rimkienė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode