Sprogimas

EK iniciatyva „Darbdaviai už integraciją“ remiama pabėgėlių integracija į darbo rinką

Gegužės 23 d. Europos verslo atstovų aukščiausiojo lygio susitikime Europos Komisija surengė antrąjį Europos dialogo dėl įgūdžių ir migracijos posėdį. Jame, dalyvaujant skatinti migrantų integraciją įsipareigojusių bendrovių, tokių kaip IKEA, „Deutsche Telekom“, NCC, „Accenture“, „B-post“, „Scandic hotels“, ADECCO ir „Microsoft“, generaliniams direktoriams, taip pat socialinių ir ekonominių partnerių atstovams, Komisija oficialiai ėmėsi iniciatyvos Darbdaviai už integraciją“. Iniciatyvos tikslas – Europos Sąjungoje skatinti darbdavius remti pabėgėlių ir kitų migrantų integraciją į darbo rinką ir kitas sritis.

Iniciatyva „Darbdaviai už integraciją“ Komisija siekia, kad pavienių darbdavių įsipareigojimai remti integraciją būtų labiau pastebimi, ir skatina kitus darbdavius įsitraukti. Susidomėję darbdaviai prie šios iniciatyvos gali prisijungti Europos Komisijos Migracijos ir vidaus reikalų generalinio direktorato interneto svetainėje.

ES neišnaudojus trečiųjų šalių piliečių potencialo būtų iššvaistyta daugybė tiek pačių asmenų, tiek visos ekonomikos ir visuomenės išteklių. Sėkmingai integravus migrantus ilgainiui gali pagerėti visos darbo rinkos veikimas ir padidėti fiskalinis tvarumas. Būtent todėl Komisija, siekdama paremti valstybių narių dedamas integravimo pastangas, 2016 m. birželio 7 d. patvirtino Trečiųjų šalių piliečių integravimo veiksmų planą. Integracija gali būti veiksminga tik jei savo vaidmenį atliks visi dalyviai: ES institucijos, nacionalinės ir vietos valdžios institucijos, pilietinės visuomenės organizacijos. Integracijos į darbo rinką srityje ypač reikšmingas ekonominių ir socialinių partnerių, visų pirma darbdavių, vaidmuo.

Daugiau informacijos: http://europa.eu/!HG74BN

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode