Marcinkevičius




Teisingumo ministerijoje apdovanoti Nacionalinės teisinių žinių olimpiados nugalėtojai

 

Šiandien teisingumo ministrė Milda Vainiutė pasveikino Nacionalinės teisinių žinių olimpiados nugalėtojus.  

Geriausiai olimpiados užduotis išsprendusiems 9-12 klasių moksleiviams buvo įteikti atminimo diplomai ir atminimo dovanėlės.

Antrus metus iš eilės ši olimpiada rengiama Teisingumo ministerijos, Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Lietuvos Advokatūros iniciatyva. Šis teisinių žinių patikrinimas vyko dviem turais, pirmajame buvo užsiregistravę apie 800 moksleivių iš daugiau nei 60 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų. Į antrąjį turą pateko 260 moksleivių iš visos Lietuvos.

„Manau, jums dabar tikrai nekyla klausimas,  kam reikalingos teisinės žinios. Žinodami savo teises ir pareigas, galite  labiau  padėti sau ir kitiems. Ir tokie žmonės labai reikalingi mūsų  visuomenei, nes  jie yra  reiklesni, atsakingesni ir aktyvesni“, – susirinkusiems moksleiviams sakė teisingumo ministrė M. Vainiutė.    

Moksleiviai olimpiados metu turėjo atsakyti į praktinius klausimus, susijusius su baudžiamąja, civiline, tarptautine, darbo teise, susitiko su žymiais teisininkų bendruomenės nariais, jaunaisiais teisininkais, teisėjais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode