Parama dėkojame




Sprogimas

Prognozė: 2018 metais „Apple“ parduos rekordinį skaičių „iPhone“ telefonų

 

Bendrovės „Stifel“ analitikai prognozuoja, kad „Apple“ apyvarta ir jos gaminamų „iPhone“ telefonų pardavimai šiais ir ateinančiais metais sparčiai augs po nuvylusių praėjusių metų rezultatų.

Kaip teigiama bendrovės apžvalgoje, šiais metais „Apple“ parduotų „iPhone“ telefonų pardavimai turėtų augti 4 proc. iki 224,7 mln. vienetų, o ne 215,7 mln. vienetų, kaip buvo prognozuojama anksčiau.

O ateinančiais metais telefonų pardavimai turėtų būti rekordiniai ir siekti 250,6 mln. vienetų (+11,5 proc.)

„Stifel“ taip pat gerino „Apple“ apyvartos ir pelno vienai akcijai prognozę artimiausiems dvylikai mėnesių. Akcijų kainos prognozė padidinta nuo 130 iki 150 JAV dolerių už akciją ir investuotojams rekomenduojama išlaikyti kompanijos akcijas.

Ankstesnis „iPhone“ pardavimų rekordas buvo užfiksuotas 2015 metais, kai bendrovė pardavė 231 mln. telefonų. Tačiau praėjusiais metais pardavimai sumažėjo 8,3 proc. iki 211,9 mln. vienetų.

Rinkos dalyviai laukia rugsėjo, kai, kaip teigiama, dešimtųjų šių išmaniųjų telefonų atsiradimo metinių proga bus pristatytas „iPhone 8“ modelis.

Balandžio 4 d. „Apple“ akcijos pagerino istorinį rekordą: tuomet už vieną akiją buvo mokama 144,77 JAV dolerio. Preliminarios prekybos Niujorke metu penktadienį kompanijos akcijų kursas padidėjo 0,1 proc. iki 141,22 JAV dolerio.

Niujorkas, balandžio 21 d. („Interfax“-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode