Sprogimas

Vyriausybė siūlo uždrausti turėti ryšio slopintuvus

Vyriausybė siūlo uždrausti disponuoti radijo ryšio slopinimo įrenginiais, neturint tam leidimo, ir nori numatyti už tai atsakomybę.

Susisiekimo ministerijos bei Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) parengtoms Elektroninių ryšių įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms trečiadienį pritarė Vyriausybė. Projektai bus teikiami svarstyti Seimui.

Iki šiol atsakomybė buvo numatyta tik už tokių įrenginių naudojimą, o tai įrodyti teismuose būdavo gana sudėtinga, nurodo Susisiekimo ministerija.

„Šios įstatymų pataisos buvo būtinos, kad galėtume efektyviau kovoti su radijo ryšio slopintuvų naudojimu nusikalstamoms veikoms. Teisės aktuose numatyti papildomi draudimai padės pažaboti prekybą įrenginiais šešėlinėje rinkoje“, – sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pagal šiuo metu galiojantį teisinį reglamentavimą, leidimus naudotis radijo ryšio slopinimo įrenginiais išduoda RRT. Jais specialiosios valstybės institucijos gali teisėtai naudotis valstybės gynybos, nacionalinio saugumo, viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimo, nusikalstamų veikų ir kitų pažeidimų prevencijos, valstybės sienos apsaugos funkcijoms vykdyti.

Kaip teigia ministerija, tokie įrenginiai kaip tik dažnai naudojami vykdyti nusikalstamoms ar kitoms neteisėtoms veikoms.

Vilnius, balandžio 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode