Parama dėkojame




Sprogimas

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laukia permainos

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ir viceministras Darius Remeika Valstybinėje miasto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) susitiko su visų šalies teritorinių veterinarijos skyrių ir pasienio veterinarijos postų vadovais, lankėsi Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje.  

Šiuo metu tarnyboje ir jos skyriuose dirba apie 1500 žmonių. Bręstant VMVT reorganizacijai, viešojoje erdvėje gausu įvairiausių svarstymų ir komentarų. Tai būtų jau trečiasis tarnybos reorganizavimas nuo jos įkūrimo pradžios. „Jūsų tarnybą vertinu kaip labai svarbią ir  kompetentingą instituciją. Esu optimistas ir manau, kad viskas į gerą, rasim išeitis ir geriausius sprendimus“, – kalbėjo ministras B. Markauskas.

Apie tai, kad reikia turėti kuo mažiau įstaigų prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) ir prie Vyriausybės, ministras teigė kalbėjęs jau seniai.  ŽŪM yra parengusi Maisto ir Veterinarijos įstatymų pakeitimus bei išsiuntusi juos derinti kitoms ministerijoms. „Valstybė neturi užsiimti verslu, todėl įstaigų optimizavimas būtinas. Žmonių atlyginimai turi augti, bet tikėtis papildomo finansavimo iš biudžeto nėra ko tikėtis. Stebuklų neįvyks, reikia mokėti taupyti ir optimizavimas čia geriausia išeitis“, – sakė ministras, kalbėdamas apie svarstymus atsisakyti VMVT padalinių kai kuriuose šalies rajonuose.

Užsitęsus VMVT vadovo paieškoms, šiuo metu Žemės ūkio ministerija pasiūlė Vyriausybei į tarnybos vadovo pareigas paskirti viceministrą Darių Remeiką, šioje sistemoje dirbusį daugelį metų. Pristatydamas susirinkusiems galimą vadovą, ministras pabrėžė, kad pagrindinės jo užduotys bus užtikrinti skaidrų tarnybos darbą ir nepriklausomybę nuo verslo. „Visi ūkininkai ir verslininkai žino, kaip svarbu kiekvieną dieną optimizuoti savo veiklą, ne išimtis turi būti ir valstybės institucijos“, – sakė D. Remeika, akcentuodamas profesionalumą ir žinias.

Susitikime pasisakę įvairių teritorinių veterinarijos skyrių vadovai iš esmės reorganizacijai, įnešančiai naujoves, neprieštaravo ir teigė tikintys, kad viskas vyks sklandžiai ir žmonių nebekankins nežinomybė. „Labai blogai, kai skleidžiami gandai. Pažadu, kad mes tarsimės, braižysime struktūrą. Dėl vieno dalyko aš tvirtai sakau – apskričių mastu tarnyba turės stiprėti“, – situaciją apibūdino ministras B. Markauskas.

Susitikimo metu buvo aptartos ir afrikinio kiaulių maro bei paukščių gripo aktualijos. Šios ligos vis dar nepalieka Lietuvos teritorijos ir veterinarijos specialistams rūpesčių netrūksta. Kritusių šernų laukinėje faunoje nemažėja, o prasidėjusi paukščių migracija kelia dar didesnį pavojų naminiams paukščiams ir kitiems gyvūnams.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode