Parama dėkojame




Sprogimas

S.Skvernelis abejoja, ar apylinkių inspektorių atsisakymas – geras sprendimas

Visuomenę sukrėtęs pagrobtos ir žiauriai nužudytos merginos nusikaltimas verčia kelti klausimus, ar teisinga buvo atsisakyti apylinkių inspektorių ar nepilnamečių reikalų pareigūnų policijoje, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad svarbu ne tik atskleisti ir ištirti nusikaltimus, bet ir juos užkardyti bei stiprinti prevenciją.

„Kalbame ir apie prevenciją. Tie asmenys, kurie išėję iš įkalinimo įstaigų, kurie linkę daryti tuos nusikaltimus, jie turi būti pareigūnų, atsakingų už prevenciją, darbotvarkėje. Jie turi būti stebimi, matomi, žinoti, kas su jais daroma. Prevencijos srityje galėtume diskutuoti dėl to, ar apylinkės inspektorių instituto pakeitimas iš esmės, nepilnamečių reikalų pareigūnų atsisakymas, ar tai tikrai tie žingsniai, kurie padės suvaldyti situaciją, kalbant apie prevenciją“, – interviu LRT radijui antradienį kalbėjo S.Skvernelis.

Premjero minėtos apylinkių inspektorių ir nepilnamečių reikalų pareigūnų pareigybės panaikintos pastaraisiais metais įgyvendinant policijos reformą. Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas taip pat yra kritikavęs šį policijos pertvarkos sprendimą.

Plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo atskleidimas, anot S.Skvernelio, parodė ir tai, kaip svarbu toliau investuoti į modernias technologijas policijoje, nes tai padeda operatyviai ir efektyviai ištirti nusikaltimus.

„Tikrai nematau pagrindo abejoti nei policijos, nei kitų institucijų veiklos efektyvumu ir mūsų saugumo užtikrinimu. Nemanau, kad mums šiuo atveju reikėtų leistis į svarstymus grąžinti mirties bausmę. (...) Manau, kad svarbiausia, kad teisėsauga parodytų, kad kiekvienas nusikaltimas, koks bebūtų ir kaip bebūtų suplanuotas, jis yra atskleidžiamas. (...) Policija privalo toliau investuoti į modernias technologijas, kurios leidžia užsiimti nusikaltimų prevencija, tiek ir efektyviai ištirti tokius nusikaltimus“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

Teisėsaugos duomenimis, prieš daugiau nei savaitę iš Plungės į Kauną vykusi I.Strazdauskaitė buvo pagrobta ir nužudyta siekiant pagrobti jos vairuotą automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį, tą pačią dieną sulaikę šešis įtariamuosius.

Vilnius, kovo 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode