Parama dėkojame




Sprogimas

Kraujo donorystės rodikliai Lietuvoje šoktelėjo daugiau nei 7 proc.

Nacionalinis kraujo centras 2017 metus įsivardijo kaip didžiausio lūžio metus – iki 2017 metų pabaigos pasiekti 100 proc. neatlygintiną donorystę.

Dar 2016 metų gruodžio mėn. neatlygintina donorystė Lietuvoje siekė 85,42 proc. Šiandien šie skaičiai siekia net 92,51 proc.

„Vos per kelerius metus visi kartu ne tik viršijome numatytus siekius, bet ir sustiprinome gražią ir gausią kraujo donorų bei savanorių bendruomenę. Dėkojame visiems, kurie yra šios gausios bendruomenės dalis ir tiems, kurie dar ruošiasi prisijungti prie mūsų. Didžiuojamės jumis“, – džiaugiasi NKC vadovė Joana Bikulčienė.

Nacionalinis kraujo centras per pastaruosius 3 metus pademonstravo ypač matomą progresą. Tai iš esmės pakeitė ir tebekeičia neatlygintinos kraujo donorystės situaciją Lietuvoje.

Lietuva iki 2020 m. yra įsipareigojusi pasiekti šimtaprocentinę neatlygintiną kraujo donorystę. Šiam tikslui Nacionalinis kraujo centras deda visas pastangas ir pajėgas suvienyti visuomenę – donorus, savanorius, idėjos palaikytojus, iniciatorius ir rėmėjus.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode