Sprogimas

Z.Balčytis atsisako europarlamentaro mandato

 Europarlamentaras Zigmantas Balčytis ketina atsisakyti Europos Parlamento nario mandato, nes nusprendė daryti tarptautinę karjerą, BNS patvirtino politikas.

„Gyvenimas pateikė dar vieną netikėtą iššūkį: sulaukiau pasiūlymo dalyvauti tarptautinės organizacijos veikloje, dalį savo darbo laiko praleidžiant ir Europoje, ir JAV. Veiklos sritis – pasaulio valstybių ekonomika, finansai, prognozės ir modeliavimas“, – pirmadienį partijos paskelbtame pranešime cituojamas socialdemokratas.

Z.Balčytis kalbėdamas apie savo planus BNS sakė, kad yra pakviestas tapti kuriamos valdybos, kuri vertintų tarptautinių reitingų agentūrų rekomendacijas šalims, nariu. Pirmasis šios valdybos posėdis planuojamas kovo pabaigoje, tad mandato socialdemokratas atsisakys nuo balandžio.

„Aš atsisakau Europos Parlamento nario mandato. Matyt, tai bus balandžio mėnesį, nes kovo 29 dieną pirmas valdybos posėdis, kol man pinigų nemokės, galiu būti  EP narys, bet kai pasirašysiu kontraktą, atsisakysiu Europos Parlamento nario mandato“, – patvirtino Z.Balčytis.

„Ta institucija bus kaip skėtinė institucija, kalbama apie įvairių tarptautinių reitingų agentūrų, ko gero, ir Tarptautinio valiutos fondo tam tikrus atskirų valstybių narių vertinimus, atskirų: prognozes, siūlymus, ką jie turėtų ar neturėtų daryti. O kadangi tai praktiškai privačios organizacijos, jas kažkaip reikia prižiūrėti iš viršaus, toks kuriamas anstatas iš ekspertų, ši institucija, ko gero, bus vadinama valdyba, ir ši institucija kaip tik ir turės aprobuoti visus su valstybėmis narėmis susijusius siūlymus, vertinimus dėl jų vystymosi perspektyvų, reitingų. Lyg ir turėtų būti 9 valdybos nariai, vienu jų yra pasiūlyta dalyvauti man“, – apie būsimus darbus pasakojo Z.Balčytis.

Pasak jo, valdybos posėdžiai vyks Niujorke kartą per mėnesį, Z.Balčytis planuoja turėti biurus Briuselyje ir Vilniuje.

Vietoj jo į Europos Parlamentą, pagal Socialdemokratų partijos kandidatų sąrašą, turėtų išvykti dirbti dabartinis Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, o jo vietą Lietuvos parlamente užimtų Bronius Bradauskas.

Z.Balčytis taip pat pranešė pasitraukiąs iš kovos dėl Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pareigų, tačiau partijos nariu lieka.

Autorės: Jūratė Skėrytė, Milena Andrukaitytė

Vilnius, kovo 13 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode