Sprogimas

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prezidentės šmeižimo

 Ketvirtadienį gavę informacijos apie socialiniame tinkle skelbiamus šmeižikiškus ir žeminančius Lietuvos prezidentę įrašus, Klaipėdos prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, nustačius asmenį, įtariamojo klaipėdiečio namuose atlikta krata, paimti tyrimui reikšmingi duomenys, asmuo sulaikytas ir apklaustas.

„Vos tik mus pasiekė informacija, kad viešojoje erdvėje skelbiama šmeižikiška informacija, į ją reagavome iš karto ir pradėjome ikiteisminį tyrimą. Asmuo sulaikytas. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo įtariamajam. Verta akcentuoti tai, kad kartą šiam asmeniui jau buvo atlikta tokia ekspertizė, tačiau tąkart ekspertai jį pripažino veiksniu“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šis asmuo jau yra patekęs į teisėsaugos akiratį, nes dar 2013 metais pareigūnams buvo įtarimų sukėlę vyro prezidentei nuolat rengiami raštai.

Vilnius, vasario 24 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode