Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniaus apygardos prokurorė R.Aliukonienė įtariama prekyba poveikiu

Teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį atlieka kratas Vilniaus apygardos prokuratūroje, sulaikyta prekyba poveikiu įtariama šios prokuratūros skyriaus vadovė prokurorė Rita Aliukonienė, pranešė Generalinė prokuratūra.

BNS žiniomis, tyrime figūruoja ir vienas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas.

„Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąją prokurorę Ritą Aliukonienę įtariant prekyba poveikiu. Šiuo metu vyksta proceso veiksmai, įskaitant kratas darbo, gyvenamojoje bei kitose vietose. Prokurorė sulaikyta“, - rašoma prokuratūros pranešime.

Generalinio prokuroro sprendimu pradėtas ir tarnybinis patikrinimas. Dėl prokurorės nušalinimo nuo pareigų bus sprendžiama artimiausiu metu.

Organizuoti šį ikiteisminį tyrimą, jam vadovauti ir kontroliuoti pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui.

R.Aliukonienės sutuoktinis, advokatų profesinės bendrijos „Markevičius, Gerasičkinas ir partneriai“ advokatas Rimantas Aliukonis BNS sakė kol kas neturintis jokios informacijos apie žmonos sulaikymą ir jai pareikštus įtarimus.

Pareigūnai anksčiau jau yra vykdę kratas Aliukonių namuose - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai ikiteisminiame tyrime dėl sukčiavimo veiksmus atliko 2009-aisiais.

Tuomet žiniasklaidoje teigta, jog R.Aliukonienė su tyrimu nėra susijusi, o prokurorai greičiausiai neturėjo advokato patalpų kratai reikalingų specialių leidimų. Pats R.Aliukonis BNS sakė, kad tyrimas tuomet buvo nutrauktas teismui pripažinus, jog kratos buvo neteisėtos.

Faktą apie R.Aliukonienės sulaikymą ir kratas Vilniaus apygardos prokuratūroje anksčiau BNS patvirtino laikinasis jos vadovas Anatolijus Koržovas.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmasis baudžiamojo persekiojimo skyrius yra atsakingas už nužudymų ir kitų sunkių nusikaltimų tyrimus.

Vilnius, vasario 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode