Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniuje prasideda tarptautinė knygų mugė

Ketvirtadienį Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, prasideda iki sekmadienio truksiantis vienas svarbiausių šalies kultūros renginių – tarptautinė knygų mugė.

Šiųmetinėje mugėje laukiama svečių iš 15 užsienio šalių, pagrindinis akcentas bus žmonės, savo darbais, kūriniais ir idėjomis garsinantys Lietuvą.

Tradiciškai per 60 tūkst. lankytojų sutraukiantis didžiausias literatūrai, muzikai, kultūros diskusijoms skirtas renginys vyks 18-ą kartą, šįkart su šūkiu „Lietuviški ženklai pasaulyje“. Laukiama per 300 dalyvių, suplanuota 400 kultūrinių renginių.

Organizatorių teigimu, didžiulis šios mugės išskirtinumas į Lietuvą bent trumpam grįžtantys po pasaulį išsibarstę kūrėjai ir kultūros bei mokslo šviesuliai.

„Mūsų šalis jauna, jos tapatybės supratimai skiriasi, nors ir sutariame, kad esame užgimę tautos ir kalbos pagrindu. Bet ar atsisakysime žmonių, kurie laikė save lietuviais, nors lietuviškai nekalbėjo? XX amžiaus pradžioje Oskaras Milašius, diplomatinio korpuso galva Prancūzijoje, gina Lietuvą ir jos interesus net nemokėdamas lietuviškai. Kai Bobas Dylanas gauna Nobelio premiją, mes klausiame savęs, jis lietuvis ar ne. Kai miršta Leonardas Cohenas, sakome, kad mirė dar vienas lietuvis. Tie lietuviški ženklai kiekvienam vis kitokie. Bet visiems svarbūs“, – yra sakęs organizacinio komiteto narys Gytis Vaškelis.

Organizatoriai žada, kad nemažai naujų knygų, kurios mugę pasieks tiesiai iš spaustuvių, siūlys ne tik didžiosios leidyklos, bet ir pirmą kartą mugėje dalyvaujantys save išsileidę autoriai, taip pat muziejai, galerijos. „Muzikos salės“ organizatorių teigimu, nemažai vinilinių plokštelių bei kompaktinių diskų į mugę keliaus taip pat tiesiai iš leidybos kompanijų.

18-tąjį kartą rengiamoje Vilniaus knygų mugėje šiemet laukiama gausaus Ukrainos dalyvavimo: šaliai atstovaus dešimt leidyklų, gausiai bus atstovaujama ir Jungtinė Karalystė. Tarp užsienio svečių – leidėjai iš Rumunijos, Katalonijos, Slovėnijos, Latvijos. Be Ukrainos ir Jungtinės Karalystės, laukiama svečių iš Rusijos, Lenkijos, Ispanijos, Prancūzijos, Suomijos, Izraelio, Italijos, JAV, Islandijos, Čekijos, Estijos, Baltarusijos, Vokietijos.

Vilniaus knygų mugė vyks vasario 23 – 26 dienomis.

Vilnius, vasario 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode