Sprogimas

Maisto paketai jau pakeliui į savivaldybes

Į savivaldybes pradedami vežti pirmieji maisto produktų paketai labiausiai nepasiturintiems žmonėms.

Šiemet gyventojai sulauks 17 rūšių skirtingų maisto produktų, iš kurių šio mėnesio maisto produktų paketą sudaro: makaronai, grikių kruopos, kiaulienos konservai, konservuotų daržovių sriuba, konservuotos pupelės, avižiniai sausainiai ir greito paruošimo avižų košė.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis teigia, kad vasario mėnesio maisto produktus gaus apie 137 tūkstančių Lietuvos žmonių. „Kviečiame žmones aktyviai kreiptis į savo savivaldybes ar seniūnijas.  Šiemet maisto produktai bus dalijami 6 kartus - tai vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio bei gruodžio mėnesiais“, – informuoja viceministras.

Pasak E. Bingelio, šiuos maisto paketus gali gauti tie šalies gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį – tai yra 153 eurų. „Tačiau savivaldybės, savo nuožiūra, gyventojams šią paramą gali skirti ir kitais atvejais, jei mato, kad tokios paramos reikia. Tuomet žmogaus pajamos neturi viršyti 2 valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį“, - teigia viceministras.

Maisto produktus iš tiekėjų priima, juos sandėliuoja ir paskirsto Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims  fondo projekto „Parama maisto produktais IV“ organizacijos partnerės, t. y. savivaldybių administracijos bei trys nevyriausybinės organizacijos – labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir Marijampolės krašto samariečių bendrija.

Projekto vykdytojas – VšĮ Europos socialinio fondo agentūra.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode