Sprogimas

Viceministras E. Bingelis: „Globos įstaigose bus kokybiškesnės paslaugos ir gyvenimo kokybė“

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis tęsia darbo vizitus į socialinės globos įstaigas. Šiandien jis lankosi ministerijai pavaldžiuose Utenos, Zarasų, Skemų, Kupiškio, Aknystos bei Jasiuliškių socialinės globos namuose, kur iš arti susipažįsta su šių įstaigų veikla ir aktualijomis.

Viceministras E. Bingelis akcentavo, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau ieško galimybių socialinės globos įstaigose teikti kokybiškesnes paslaugas, užtikrinti geresnę jose gyvenančių žmonių su negalia ir senyvo amžiaus žmonių gyvenimo kokybę. Tam reikia pasitelkti ir vietos bendruomenes, nevyriausybinį sektorių, savivaldos įstaigas,  įtraukti savanorius. 

„Siekiant suteikti daugiau įvairių paslaugų, svarbų indėlį gali įnešti savanoriai – jie, remiantis gerąja kitų šalių patirtimi, galėtų padėti užpildyti bendravimo trūkumą, padėti vienišiems, pagalbos reikalingiems žmonėms išeiti pasivaikščioti, palydėti į parduotuvę, prasmingai leisti laiką. Tačiau ypač svarbus vaidmuo užtikrinant paslaugų kiekį ir kokybę tenka savivaldybėms, todėl bendravimui su savivalda bus skiriama daug dėmesio“, - teigia E. Bingelis.

 Susitikęs su socialinių įstaigų vadovais E. Bingelis domėjosi, ar regionuose yra steigiami savarankiško gyvenimo namai, atkreipė dėmesį į socialinio darbo svarbą.

Šalyje veikia 33 Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldūs suaugusiųjų socialinės globos namai, juose gyvena 6 564 asmenys. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode