Sprogimas

Seimas – už švelnesnius reikalavimus prašantiems socialinio būsto

Seimas pagerino sąlygas asmenims, jau nuomojanties socialinį būstą arba jo dar tik laukiantiems.

Seimas leido toliau, bet mokant brangiau - nuomos rinkos kainą, nuomotis socialinį būstą tais atvejais, kai šeimos pajamos daugiau kaip 25 proc., o ne 20 proc., kaip buvo iki šiol, viršija nustatytas ribas.

Už tokias Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo pataisas balavo 76 Seimo nariai. Balsavusių prieš ar susilaikiusių nebuvo.

Nuo šių metų įsigaliojo tvarka, pagal kurią savivaldybė su asmeniu socialinio būsto nuomos sutartį gali nutraukti, kai jo deklaruoto turto vertė ar pajamos viršija nustatytus metinius pajamų ir turto dydžius, leidžiančius pretenduoti į socialinį būstą.

Pasak vieno pataisų autoriaus parlamentinio Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovo socialdemokrato Algirdo Syso, valstybės remiamos pajamos, kurios nustatytos nuo 2008 metų ir dabar siekia 102 eurus, jau seniai nedidintos, o realiai žmonių pajamos auga - dėl minimalios algos, neapmokestinamųjų pajamų dydžio kėlimo.

Iki šiol į socialinį būstą galėjo pretenduoti tie asmenys, kurių pajamos ir turimas turtas neviršijo 20 proc. valstybės nustatytų ribų.

Vilnius, sausio 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode