Parama dėkojame




Valstybės finansavimas mokslui bus aiškiau susietas su rezultatais

Tikslinamas mokslo ir studijų finansavimo modelis, pagal jį valstybės finansavimas mokslo institucijoms labiau priklausys nuo rezultatų. Apie tai kalbėta šiandien vykusiame švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, viceministro dr. Giedriaus Viliūno ir Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvių kalbos instituto, Lietuvos istorijos instituto, Lietuvos kultūros tyrimų instituto darbuotojų profesinių sąjungų atstovų susitikime.

„Visų mūsų siekis bendras – stiprinti aukštojo mokslo ir studijų kokybę. Turi būti užtikrintas adekvatus ir tvarus, nuo  ES paramos nepriklausantis, mokslo finansavimas, -  sakė ministrė. - Siekiame telkti potencialią. Dabar jis yra fragmentuotas, žmonės dirba tą patį darbą keliose  institucijose dėl per menkų atlyginimų – tai norime pakeisti“.

Pasak ministrės, viena iš lituanistikos srities mokslinius tyrimus vykdančių institutų perspektyvų – teikti valstybei, visuomenei reikalingų mokslinių tyrimų paslaugas, valstybė būtų tokių tyrimų užsakovė. Naujos metodikos projekte įtrauktas ir socioekonominis mokslo vertinimo kriterijus, t.y., būtų vertinamas ir mokslo indėlis į visuomenės raidą.

Lietuvoje veikia 13 mokslo institutų.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode