Marcinkevičius




Laukiama pasiūlymų naujos redakcijos Žemės gelmių įstatymo projektui tobulinti

Aplinkos ministerija ir Lietuvos geologijos tarnyba parengė naujos redakcijos Žemės gelmių įstatymo projektą ir kviečia teikti pastabas bei siūlymus jam tobulinti. Pastabų ir siūlymų laukiama iki sausio 27 d.

Šio įstatymo pakeitimai, kaip sakė Aplinkos ministerijos Žemės gelmių skyriaus vedėja Toma Leonova, parengti atsižvelgus visų pirma į tai, kad tos pačios žemės gelmių išteklių tyrimą ir naudojimą reguliuojančios dabartinės nuostatos traktuojamos skirtingai.

Naujasis įstatymas nustatys aiškius ir vienodai suprantamus žemės gelmių valdymo, reguliavimo, priežiūros ir kontrolės organizavimo teisinius pagrindus, asmenų ir jų grupių, veikiančių pagal jungtinės veiklos sutartis, teises ir pareigas tiriant, naudojant bei saugant žemės gelmes šalies teritorijoje, kontinentiniame šelfe ir išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Ypač svarbu aiškiai reglamentuoti, kaip turi būti išduodami leidimai tirti žemės gelmes, naudoti žemės gelmių išteklius ir ertmes, kaip sustabdomas jų galiojimas ir kaip panaikinamas šis sustabdymas, kaip panaikinamas šių leidimų galiojimas.

Tikimasi, kad naujasis įstatymas sudarys sąlygas efektyviai ir skaidriai naudoti žemės gelmių išteklius, kurie išimtine nuosavybės teise priklauso valstybei.

Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode