Parama dėkojame




Sprogimas

Dėl vilkiko avarijos prie Merkio į aplinką išsiliejo dyzelino

Dėl vakar kelyje Druskininkai-Merkinė ties Jablanavo kaimu (Merkinės sen., Varėnos sav.) įvykus vilkiko avarijai, į aplinką išsiliejo, preliminariais duomenimis, apie 800 litrų dyzelino. Šiandien, kaip sakė Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktorius Stasys Vanagas, įvykio vietoje tęsiamas teršalų surinkimas.

Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas su priekaba, vežęs linų sėmenis, vakar apie 6 val. ryto nukrito nuo tilto per Merkį. Į avarijos vietą atvykę aplinkosaugininkai pamatė, kad visiškai suniokotas automobilis guli upės apsaugos juostoje apie 5 metrus nuo kranto linijos, o priekaba – apie 1 metrą. Abu vilkiko kuro bakai buvo atitrūkę ir sumaitoti. Vienas, didesnis, visiškai tuščias, o kitame buvo matyti kuro likučiai. Iškviesti Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai iš šio bako išsiurbė apie 180 litrų dyzelino.

Pasak Stasio Vanago, buvo akivaizdu, kad išsiliejęs kuras gali padaryti žalos gamtai. Kuro deklaracijoje nurodyta, kad įvažiuojant į Lietuvos teritoriją per Raigardo pasienio postą automobilio bakuose buvo 1080 litrų dyzelino.

Upėje išsiliejusio kuro nebuvo matyti. Jis sutekėjo į šalia upės esančią lomelę, aptrauktą ledu. Aplinkosaugininkams pralaužus ledą, pasirodė gana storas dyzelino sluoksnis. Apie 100 litrų dyzelino su vandeniu gelbėtojai susėmė nuo vandens paviršiaus. Arti įvykio vietos paimti vandens mėginiai. Dalis išsiliejusių teršalų susigėrė į vilkiku gabentus ir iš jo avarijos metu iškritusius linų sėmenis.

Baigus aplinkos valymo darbus, bus paskaičiuota aplinkai padaryta žala. Ją turės atlyginti kaltininkas arba automobilį draudusi kompanija.

Aplinkos ministerijos informacija
Alyrtaus RAAD nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode