Parama dėkojame




Sprogimas

Profesinis mokymas atsinaujina: mokytojai stažuosis verslo įmonėse

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia profesinio mokymo įstaigas, darbdavių asociacijas teikti paraiškas profesijos mokytojų technologinėms kompetencijoms tobulinti. Profesinėse mokyklose dirbantys profesijos mokytojai galės stažuotis pažangiausiose verslo įmonėse, sektoriniuose praktinio mokymo centruose. Jie įgis žinių apie naujausius technologinius procesus, mokysis atlikti šiuolaikines technologines operacijas, išbandys darbą su įvairiomis medžiagomis ir technologine įranga. Grįžę savo žinias perduos mokiniams,  kurie vėliau taps tos srities įmonių darbuotojais.

„Profesinis mokymas turi žengti koja kojon su nuolat modernėjančiomis technologijomis, atitikti  darbo rinkos reikalavimus. Stiprinant profesinio mokymo kokybę būtina investuoti ne tik į materialinės bazės atnaujinimą, bet ir į būsimus darbuotojus rengiančių mokytojų kvalifikaciją. Svarbu mokytojams išsamiai susipažinti ir patiems padirbėti su naujausiomis gamyboje, versle taikomomis technologijomis, kad mokiniams galėtų perduoti šviežiausią patirtį ir parengtų gerus darbuotojus“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. 

Profesijos mokytojai mokysis pagal akredituotas profesijos mokytojų technologinių kompetencijų tobulinimo programas. Tobulintis galės įvairių sričių technologijų mokytojai:  architektūros ir statybos, aplinkosaugos, inžinerijos, metalų gamybos ir apdirbimo, mašinų ir elektroninių įrenginių gamybos ir remonto, tekstilės gaminių gamybos, drabužių siuvimo, energetikos, informacijos ir ryšio technologijų, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, turizmo, žemės ūkio, miškininkystės, transporto ir kt.

Profesijos mokytojų kvalifikacijos tobulinimą remia ES fondai. Paraišką  pagal priemonę „Formaliojo ir neformaliojo mokymosi galimybių plėtra“ Europos socialinio fondo agentūra priims iki kovo 13 dienos.

Projektams įgyvendinti numatoma skirti 4,8 mln. eurų.

ES fondų priemonės „Formaliojo ir neformaliojo mokymosi galimybių plėtra“ įgyvendinimą administruoja Švietimo ir mokslo ministerija ir Europos socialinio fondo agentūra.

Daugiau informacijos:

Europos socialinio fondo agentūros kvietimas

http://esinvesticijos.lt/lt/paskelbti_kvietimai/formaliojo-ir-neformaliojo-mokymosi-galimybiu-pletra,

Projektų finansavimo sąlygų aprašas

http://esinvesticijos.lt/lt/dokumentai/2014-2020-metu-europos-sajungos-fondu-investiciju-veiksmu-programos-9-prioriteto-visuomenes-svietimas-ir-zmogiskuju-istekliu-potencialo-didinimas-09-4-2-esfa-k-714-priemones-formaliojo-ir-neformaliojo-mokymosi-galimybiu-pletra-projektu-finansavimo-sa.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Nuotr. autor. Evgenija Levin

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode