Parama dėkojame




Sprogimas

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu perrinktas R.Karbauskis

 

Šeštadienį Kaune vykstančiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavime partijos pirmininku perrinktas Ramūnas Karbauskis.

„Laukia didžiulis darbas ir Seime, ir Vyriausybėje. Bet svarbiausia yra atvesti mūsų partiją į savivaldos rinkimus ir juos laimėti“, – kalbėjo R.Karbauskis, dėkodamas už jam parodytą pasitikėjimą.

Jis LVŽS lyderiu perrinktas dar dvejiems metams. Lyderį „valstiečiai“ rinko iš vienintelio kandidato.

Taip pat suvažiavime patvirtinta dvylika pirmininko pavaduotojų.

„Į pavaduotojus kviečiau žmones, kurie yra Seimo vadovybėje, Seimo komisijų pirmininkai ir pavaduotojai, frakcijos vadovybėje ir atskirai du žmonės, kurie nėra Seime, bet būtų svarbūs kaip pavaduotojai“, – pristatydamas kandidatus sakė R.Karbauskis.

Tai pat „valstiečiai“ priėmė rezoliuciją, kurioje teigiama, jog artimiausiais metais būtina „paruošti ir įgyvendinti esmines reformas visose visuomenės gyvenimo srityse, tarp kurių pagrindinės – socialinės atskirties mažinimo, decentralizacijos, socialiai neatribojančio švietimo ir įtraukios kultūros, kaimo gyvybingumo ir regionų atgaivinimo, sveikos gyvensenos, smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo, emigracijos stabdymo, krašto apsaugos stiprinimo, visuomenės saugumo ir teisingumo užtikrinimo“.

LŽVS turi per 4 tūkst. narių. Per pernai spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ gavo 56 mandatus iš 141. Partija turi premjero postą ir daugumą ministrų portfelių.

Kaunas, sausio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode