Sprogimas

Penktadienį išbandytas 7-tasis Lietuvos elektrinės blokas

 

Penktadienio naktį išbandytas „Lietuvos energijos gamybos“ valdomos Lietuvos elektrinės 7-asis blokas. Jis įjungtas, siekiant išbandyti, ar blokas gali užtikrinti tretinį elektros galios rezervą, pranešė bendrovė.

„Bandymas parodė, kad esame pasiruošę patikimai teikti rezervo paslaugas, ir tai darysime efektyviai. Nors paleidimą apsunkino speigas, įrenginys pasiekė sistemos operatoriaus reikalaujamą galią. Esame paskaičiavę, kad tretinio galios rezervo paslauga sutaupys 10,4 mln. eurų elektros vartotojams“, - pranešime sakė LEG vadovė Eglė Čiužaitė.

Bandymų metu Elektrėnuose buvo 20 laipsnių šalčio, todėl buvo sunkiau įjungti mazutu kūrenamą bloką.

Anot pranešimo, pagal „Litgrid“ parengtą programą pasiekta 224 megavatų galia. „Litgrid“ atliks bandymo rezultatų analizę ir išvadas pateiks kitos savaitės pradžioje.

LEG šiemet už 32 mln. eurų turėtų teikti ir 484 megavatų galios tretinį elektros rezervą. Tačiau tokiu rezultatu nepatenkintas energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas - jis sako, kad LEG laimėjo, atsisakiusi gamybos iš dujų ir pasiūliusi rezervą užtikrinti deginant mazutą, ir taip sumažino kainą. Dėl to gali pakilti dujų kainos kitiems vartotojams.

Paskutinį kartą 7-asis blokas buvo įjungtas pernai rugpjūtį, atliekant jėgainės emisijos bandymus. Paskutinį kartą įmonė tretinį rezervą aktyvavo 2013 metais.

Vilnius, sausio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode