Sprogimas

Nuotolinis mokymas – įdomi patirtis

Birutė Šneideraitienė

Dėl karantino sustabdžius įprastinį ugdymo procesą, nuo kovo 30 d. jis vykdomas nuotoliniu būdu. Pastebėta, kad pedagogai koronaviruso epidemijos akivaizdoje demonstruoja neeilinį atsidavimą ir profesionalumą. Iššūkis ne tik jiems, bet ir vaikams bei jų tėveliams. Pasidalinti dar nepatirtais įspūdžiais Budas.lt jau prašė keleto Mažeikių rajono mokyklų bendruomenių. Jų mintys jau publikuojamos portale bei facebook paskyroje „Budas.lt/Būdas“. Šiandien – virtualus apsilankymas Užlieknės pagrindinėje mokykloje.

Davė rezultatų

Mokyklos direktorė Emilija Kersnauskienė pirmąją nuotolinio darbo dieną apibūdino kaip neįprastą, nes viskas, pasak jos, buvo nauja. Pirmoji savaitė, direktorės teigimu, pareikalavo šiek tiek kantrybės: stringantis internetas, ne visi vaikai prisijungdavo prie pamokų. Glaudus bendradarbiavimas su tėvais, mokiniais ir klasių auklėtojais davė rezultatų: mokiniai prisijungia prie tiesioginių pamokų, atlieka užduotis ir siunčia jas mokytojams. Darbas nuotoliniu būdu – įdomi ir nauja patirtis.“

Iššūkis vaikams

Pasak E. Kersnauskienės, dauguma vaikų tėvų skundėsi, kad pirmąją savaitę buvo sunku vaikus priversti taip anksti keltis, ilgai sėdėti prie pamokų (kompiuterių): „Šeimoms turinčioms ne vieną vaiką, yra ko suktis, sekti prisijungimus, pagelbėti vaikams atlikti užduotis.Kai kuriems vaikams pirmoji savaitė buvo sunki, daug streso, daug namų darbų. Mokiniams yra didesnės galimybės konsultuotis su mokytojais po pamokų.“

Padidėjo aktyvumas

„Galima įžvelgti kai kurių mokinių padidėjusį aktyvumą mokantis nuotoliniu būdu. Mokiniai taip mokydamiesi praleidžia mažiau pamokų, padidėjęs ir jų aktyvumas pamokų metu. Vaikams būtina tėvų buvimas šalia, kaip emocinis palaikymas, pasitikėjimo savimi skatinimas, bei kaip kontrolės įrankis.

Mokytojams dirbti nuotoliniu būdu nėra lengviau, reikalauja daug daugiau laiko, nes tai naujas dalykas.   Papildomų darbų prisidėjo. Pagalba teikiama visiems mokiniams, kurie kreipiasi, bet kokiu laiku. Tačiau visur galima rasti naujų, neišbandytų dalykų ir juos prisitaikyti savo darbe, dėl kurių darbas pasidaro patrauklus ir mielas širdžiai“, – įsitikinusi mokyklos vadovė.

Vikipedijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode