Sprogimas

Kviečia rinktis Pasieniečio įvadinio mokymo kursus ir tapti pasieniečiais

Nuo 2021 m. sausio 11 d. Pasieniečių mokykloje bus organizuojami Pasieniečio įvadinio mokymo kursai. Turinčius aukštąjį universitetinį arba aukštąjį neuniversitetinį bei aukštesnįjį išsilavinimą ir nepriekaištingos reputacijos asmenis kviečiame rinktis šiuos mokymo kursus ir per 15 savaičių tapti pasieniečiais.

Į kursus priimti asmenys aprūpinami uniforma, nemokamai apgyvendinami bendrabutyje, gauna nustatyto dydžio stipendiją. Išklausę teorinio mokymo kursą, atlikę praktinio mokymo programoje numatytas užduotis ir sėkmingai išlaikę egzaminus bei įskaitas, kursų dalyviai gaus įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimus ir bus įdarbinami VSAT padaliniuose: Užsieniečių registracijos centre, Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus, Adutiškio, Švenčionių, Pavoverės, Lavoriškių, Kenos ir Padvarionių pasienio užkardose, Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio, Tribonių, Aleksandro Barausko, Purvėnų, ir Kapčiamiesčio pasienio užkardose, Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų, Vileikių, Uosto ir Neringos pasienio užkardose (informaciją apie padalinius rasite čia – http://pasienis.lt/index.php?1417156916).

Norintiems mokytis šiuose kursuose ir gauti į juos siuntimus reikia iki 2020 m. lapkričio 16 d. pateikti prašymą ir kitus dokumentus el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.:

  1. Prašymą dėl siuntimo į įvadinius mokymo kursus išdavimo ir sutikimą (pasirašytą, skenuotą ar fotografuotą) būti tikrinamam valstybės informacinėse sistemose ir registruose (kai būtina, ir kriminalinės žvalgybos subjektų informacinėse sistemose).
  2. Užpildytą anketą „MS Word“ formatu (gyvenimo aprašymą).
  3. Asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (skenuotą ar fotografuotą).
  4. Aukštąjį universitetinį arba neuniversitetinį išsilavinimą patvirtinantį dokumentą ir jo priedus (skenuotą ar fotografuotą).
  5. Galiojantį anglų kalbos lygį patvirtinantį pažymėjimą, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka išduota Akredituotų asmenų, turinčių teisę tikrinti pretendentų į valstybės tarnautojų pareigas anglų, prancūzų ir vokiečių kalbų mokėjimą (skenuotą ar fotografuotą). Galėsite pateikti iki 2021 m. sausio 7 d. (akredituotų asmenų sąrašą rasite čia - http://portalas.vtd.lt/lt/text/tekstai/visuomenei/valstybes-tarnautoju-atranka/centralizuota-2019/uzsienio-kalbu-mokejimo-tikrinimas-911.html )
  6. Vairuotojo pažymėjimą, pažymintį teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones (jei turi) (skenuotą ar fotografuotą).
  7. Jei pretendentas atliko nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar baigė bazinius karinius mokymus, tai patvirtinančius dokumentus (skenuotus ar fotografuotus).

Pretenduojantys į vidaus tarnybą asmenys prieš gaudami siuntimą įvadinio mokymo kursus, privalės pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje (patikrinimą reikia atlikti iki 2021 m. sausio 4 d., dėl COVID-19 infekcijos patikrinimas gali užtrukti iki mėnesio) .

Kilus klausimams dėl prašymo ir kitų dokumentų pateikimo galite kreiptis tel.: (8 707) 41 022 arba (8 46) 39 7841, bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Dėl kursų mokymo turinio organizavimo ir logistikos klausimų galite kreiptis – tel. (8 5) 219 8235 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Daugiau informacijos: http://pasienis.lt/lit/Informacija-apie-ivadinio-mokymo-kursus

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode