Sprogimas

Mažeikių Kazimiero Jagmino pradinė mokykla: mokymasis vyksta sklandžiai

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

„Nuotolinis ugdymas atėjo netikėtai, tačiau tikiu, kad šiuo laikotarpiu įgyta patirtis visai mokyklos bendruomenei bus naudinga“, – apie trečią savaitę vykstantį nuotolinį mokymą teigė Mažeikių Kazimiero Jagmino pradinės mokyklos direktorė Janina Gendvilienė. Anot jos, naujos žinios tiek mokytojams, tiek vaikams pravers gyvenimui vėl sugrįžus į įprastą ritmą.

 

Pedagogai ruošėsi

Mokyklos direktorė Budas.lt sakė, jog pedagogai šiam nuotoliniam ugdymui ruošėsi dvi savaites. Per tą laiką vyko mokytojų vaizdo pasitarimai, buvo rengiama nuotolinio ugdymo tvarka. Iki šiol mokykla organizuodavo IT pamokas visų klasių mokiniams, tad pirmoji nuotolinio ugdymo diena, anot direktorės, praėjo sklandžiai.

Mokyklos direktorė džiaugiasi pedagogais, visa mokyklos bendruomene: „Džiaugiuosi savo mokyklos mokytojais, kurie per dvi savaites sugebėjo pasiruošti nuotoliniam ugdymui. Krūvis mokytojui nesumažėjo, o atvirkščiai. Mokinių poreikiai ir galimybės skirtingos, tad nuotoliniu būdu individualizuoti mokymąsi gerokai sunkiau ir tam reikalingas didesnis pasiruošimas.“

Bendradarbiauti su šeimomis

Nuotolinis mokymasis nors ir vyksta sklandžiai, tačiau tuo pat metu reikalauja didesnio pasiruošimo, nes toks ugdymas labiau individualizuotas. „Grįžtamasis ryšys mus pasiekia ne taip greitai, turime kaip niekad labiau bendrauti ir bendradarbiauti su mokinių šeimomis“, – teigė J. Gendvilienė.

Nuotolinis mokymasis tėvams nemenkas iššūkis, ypač dirbančių namuose, tad mokyklos bendruomenė siekia įsiklausyti ir į tėvų pasiūlymus.

Sunku sukurti tinkamą aplinką

Mokykloje be matematikos, pasaulio pažinimo mokoma ir kitų socialinių, kultūrinių dalykų, kurių nuotoliniu būdu sunku išmokti. Juolab, anot direktorės, kai mokytojas nemato vaiko akių – jis nežino, ar mokomoji medžiaga pasiekė konkretų vaiką.

„Ugdomąją aplinką namuose sukurti nėra paprasta. Pradinukus visada vilioja žaislai, televizorius, o ir kompiuteris namuose buvo naudojamas labiau pramogoms nei darbui. Mokiniai aktyviai dalyvauja mokymosi procese, už tai turime būti dėkingi atsakingai į mokymąsi namuose žiūrintiems tėvams ir globėjams“, – sakė J. Gendvilienė.

Nuotrauka iš lt.wikipedia.org

                                                                                                                    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode