Sprogimas

Du tarybos nariai blokavo posėdį

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Vakar Mažeikių rajono savivaldybėje vyko Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdis. Iš septynių komiteto narių, dviem – Pauliui Aurylai ir Rūtai Matulaitienei – negalėjus dalyvauti, o vėliau dar dviem pasitraukus, posėdis neįvyko.

Prašė atidėti

Dar prieš posėdį komiteto narys, „Mažeikių pavasario“ atstovas Virginijus Sungaila prašė posėdį atidėti dėl to, kad posėdžio darbotvarkėje numatytas svarstyti klausimas dėl Nevyriausybinių organizacijų tarybos patvirtinimo, į kurią įtrauktas TS-LKD partijos narys P. Auryla, su kuriuo, pasak V. Sungailos, nebuvo derinta. Paskelbus balsavimą, iš penkių trims nepritarus, posėdis pradėtas. V. Sungaila, nepatenkintas tokiu kolegų sprendimu, paliko salę.

Vicemerė, komiteto narė Lina Rimkienė, kalbėdama konservatorių frakcijos vardu, pastebėjo, kad V. Sungaila kišasi ne į savo reikalus. Pasak jos, konservatorius P. Auryla niekaip nesusijęs su šiuo tarybos nariu.

Pasekė kolegos pavyzdžiu

Tarybos nario V. Sungailos poziciją palaikė ir socialdemokratas, opozicijos narys Laurynas Jonauskas. Jis keletą kartų primygtinai prašė kolegų atidėti posėdį, motyvuodamas tuo, kad jame nedalyvauja švietimo atstovai P. Auryla ir R. Matulaitienė, o posėdyje bus svarstomi švietimo klausimai. Vicemerė, komiteto narė Sigutė Bernotienė ir teisininkas Michail Norbutas teigė, kad to daryti nereikia, esant kvorumui, posėdis teisėtas. Neatidėjus posėdžio L. Jonaukas taip pat paliko salę.

Bandė išsikviesti

Nelikus kvorumo, L. Rimkienė susisiekė su Viekšnių gimnazijos, kurioje dirba P. Auryla, direktoriumi Rimantu Griciumi, kad po pertraukėlės į posėdį atvyktų P. Auryla. Vėliau su teisininkais išsiaiškinus, kad posėdžio tęsti negalima, jis turi būti iš naujo viešai paskelbtas prieš įstatyme nurodytą terminą, nukeltas į pirmadienį.

Nepagarba

Abiejų tarybos narių elgesį S. Bernotienė siūlė perduoti svarstyti Etikos komisijai. Tokiu politikų elgesiu piktinosi į posėdį atvykę Savivaldybės administracijos skyrių vedėjai, kiti darbuotojai. Pasak jų, tai piktybiškai gaišinamas darbo laikas, nepagarba rinkėjams, kai liko nesvarstyti jiems aktualūs ir gan skubūs klausimai.

Politinė pamoka?

V. Sungaila „Būdui žemaičių“ sakė, kad tai bus politinė pamoka: „Vieni tarybos nariai yra priveligijuoti, pataikauja Savivaldybės vadovybei, susiderina visus klausimus, o kitiems – tik statistų vaidmuo. Kai kurie Savivaldybės vadovai turi suprasti, kad tarybos nariai visi lygūs ir vienodai gerbiami. Tvarka ir teisingumas partijos atstovai užsižaidė politikoje ir prisijungus konservatorius turint didelę daugumą atrodo, kad viską galima stumti buldozeriu. Taip tikrai nebus“.

V. Sungaila piktinasi, kad Švietimo komiteto nariai neinformuoti ir apie Švietimo, kultūros ir sporto ministro vizitą Mažeikiuose.

mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode