Sprogimas

Įvyko unikali konferencija

 

      Penktoji tarptautinė vokiečių kalbos konferencija mokiniams ir mokytojams „Vokiečių kalbos išskirtinumas“ Viekšnių gimnazijoje tampa tradicine. Penktus metus iš eilės Viekšniuose susitinka vokiečių kalbos mylėtojai ir puoselėtojai iš visos Lietuvos bei Vokietijos. Augantis dalyvių skaičius liudija, kad konferencijos populiarumas didėja.

      Balandžio 11 dieną Viekšnių gimnazija sulaukė svečių ne tik iš Vokietijos, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Mažeikių, Kelmės, Skuodo, Akmenės, Naujosios Akmenės bei kitų Lietuvos vietovių. Konferencijos tikslas – skatinti ir drąsinti vokiečių kalbos mokytojus ir jų mokinius gyvai vartoti vokiečių kalbą, suteikiant jiems galimybę šia kalba rengti pranešimus, diskutuoti ir bendrauti. Išaukštinant mokinio pasiekimus, siekiama skiepyti mokytojo ir mokinio tarpusavio pasitikėjimą ir pasididžiavimą. Konferencijoje dalyvaujantys tėvai ir bendruomenės nariai neša žinią apie sėkmingą vokiečių kalbos mokymąsi Lietuvos mokyklose.

      Kaip ir ankstesniais metais, konferenciją savo dalyvavimu pagerbė profesorius Hans-Jürgen Kaschade iš Vokietijos Stendalio miesto. Jo pranešimas „Sparnuotosios frazės“ buvo išklausytas su didžiuliu susidomėjimu ir sulaukė daug šiltų atsiliepimų.

      Džiugu pranešti, kad konferenciją taip pat remia, jos programoje dalyvavo ir aktualius projektus pristatė Vilniaus Getės instituto Pedagoginio kalbos skyriaus vedėja Nijolia Buinovskaja, pranešimą skaitė buvusi Viekšnių gimnazijos mokinė, Vilniaus universiteto daktarė docentė Eglė Kontutytė, konferencijos dalyvius sveikino Lietuvos vokiečių kalbos asociacijos prezidento pavaduotoja Inga Lenkytė.

      Vis daugiau vokiečių kalbos mokytojų suvokia ir vertina konferenciją kaip puikią galimybę savo mokiniams, kurie čia gali ne tik paklausyti autentiškos vokiečių kalbos, bet ir patys skaityti pranešimus įvairiomis temomis ir tokiu būdu pademonstruoti puikias savo vokiečių kalbos žinias bei palyginti savo pasiekimus su bendraamžiais iš kitų Lietuvos mokyklų. Tai vienintelė tokio tipo konferencija Lietuvoje, skirta ne tik mokytojams, bet ir mokiniams.

Gilma PLŪKIENĖ

Vokiečių kalbos mokytoja ekspertė, konferencijos iniciatorė

Nuotrauka iš gimnazijos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode