Parama dėkojame




Sprogimas

Policijos tikslas – skaidrūs rinkimai

 

Kovo 3 dieną vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai (pakartotinis balsavimas – kovo 17 d.), o rinkėjai, rinkimų dieną dėl įvairių priežasčių negalėsiantys atvykti balsuoti rinkimų apylinkėje, savo balsą savivaldybių pastatuose turės galimybę atiduoti iš anksto – vasario 27–28 d. (pakartotinis balsavimas – kovo 13–14 dienomis).

Savo ruožtu Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užtikrinti, kad piliečiai galėtų nevaržomai naudotis Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtinta teise dalyvauti rinkimuose, vykdys tikslines policines priemones skaidriems rinkimams užtikrinti.

Gausios policijos pareigūnų pajėgos tikslinių priemonių vykdymo metu sieks užkardyti galimus su rinkimais susijusius teisės pažeidimus, užtikrinti viešąją tvarką, visuomenės ir apylinkių rinkimų komisijų narių saugumą, patalpų, kuriose vyks rinkimai, apsaugą.

Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas, susitikęs su Telšių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininke Irena Levickiene ir komisijos nare Skaiste Sadonyte, aptarė rinkimų dieną vykdyti numatytas priemones, sudaromus patruliavimo rinkimų apylinkėse planus.

Policijos pareigūnai atkreipia visuomenės dėmesį, kad tiek rinkimų dieną, tiek išankstinio balsavimo metu, bendradarbiaujant su nevyriausybinėmis organizacijomis, didžiausias dėmesys bus sukoncentruotas į galimus balsų papirkinėjimo atvejus bei kitokius su rinkimais susijusius pažeidimus. Juos nustačius, bus imamasi neatidėliotinų veiksmų pažeidimams užkardyti.

Telšių apskr. VPK Migracijos skyriaus specialistai primena rinkėjams pasitikrinti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų (asmens tapatybės kortelių ir pasų) galiojimo laiką. Asmenys, kurių asmens dokumentai negalioja arba galiojimo laikas artėja į pabaigą, taip pat asmenys, kurie pageidauja atsiimti jau pagamintus naujus asmens dokumentus, kviečiami atvykti į Migracijos padalinius Telšiuose, Mažeikiuose, Kelmėje ar Akmenėje.

Kovo 3 d. paslaugos, įteikiant pagamintus asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus, bus teikiamos nuo 9 val. iki 12 val. Informacija telefonu: Migracijos skyrius Telšiuose – 8 700 61 257; Migracijos skyriaus nuotolinė darbo vieta Akmenėje – 8 700 61 561; Migracijos skyriaus nuotolinė darbo vieta Kelmėje – 8 700 61 513; Migracijos skyriaus nuotolinė darbo vieta Mažeikiuose – 8 700 61 717.

Policija ragina piliečius, pastebėjus vykdomus neteisėtus veiksmus, rinkėjų papirkinėjimą ar turint kitos informacijos apie galimus pažeidimus rinkimų metu ar prieš juos, nedelsiant informuoti bendruoju pagalbos centro tel. 112.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode