Sprogimas

Vyriausybė pratęsė judėjimo kontrolę tarp savivaldybių iki sausio pabaigos

Vyriausybė sekmadienį pratęsė judėjimo kontrolę tarp savivaldybių iki sausio 31 dienos. 

„Dabartiniai skaičiai rodo, kad atsitraukimas tam tikra prasme būtų nusikalstamas, nes atsakomybė didžiulė, skaičiai auga, situacija tikrai negerėja taip, kad mes galėtume sakyti, kad viskas yra padaryta“, – posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. 

„Policijos departamentas ir socialiniai partneriai yra pasiruošę“, – pridūrė ji.

Ribojimas pratęstas su sąlyga sprendimą peržiūrėti po dviejų savaičių, sausio 17 dieną, atsižvelgiant į naujausius sergamumo ir mirčių nuo koronaviruso infekcijos šalyje duomenis ir tendencijas.

Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad siekiant peržiūrėti ribojimus, ypač svarbi bus vakcinavimo situacija.

„Turime vakar pristatytus siūlymus dėl testavimo strategijų, kurios galėtų leisti pakeisti bent dalį karantino apribojimų kai būsime tam pasiruošę, galėtume pakeisti apribojimus tam tikroms veikloms ar tam tikrose institucijose. Žinoma, vakcinavimas yra kritiškai svarbus“, – kalbėjo ji.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio duomenimis, sausio mėnesį skiepijimas nuo koronaviruso turėtų tapti reguliarus, todėl tikimasi, kad situacija pagerės ir ribojimus bus galima peržiūrėti. 

„Šiandien laukiame galutinių patvirtinimų, jei jis bus, reiškia kitą savaitę mūsų laukia dar papildoma vakcinų siunta, kitą savaitę atsinaujintų vakcinavimo procesas. Turime žinių, kad jis nuo sausio turėtų būti pakankamai reguliarus, nors ir nedideliais kiekiais, tai reiškia per sausio mėnesį turime galimybę  sustiprinti mūsų fronto liniją, bent jau medikų bendruomenę, slaugos namus“, – posėdyje teigė A. Dulkys. 

„Susitelkus sausio mėnesį yra daug galimybių pamatyti pozityvius ženklus, ir tada sausio viduryje (ribojimus – BNS) dar kartą persvarstyti“, – pridūrė jis. 

A. Dulkio teigimu, sausio ir vasario mėnesiais į Lietuvą kas vieną-dvi savaites turėtų būti tiekiama po 20 tūkst. vakcinų.

Vyriausybės kanceliarijos duomenimis, šventinę savaitę koronaviruso užsikrėtimų atvejų skaičius krito, bet krito ir testavimo apimtys, tuo metu teigiamų tyrimų proporcija nuo visų atliktų tyrimų šiek tiek išaugo.

„Situacija tikrai nėra gerėjanti, jei išimtume profilaktinius tyrimus, kur daromi besimptomiai ir žiūrėtume tik į mobilius punktus, matome, kad teigiamų tyrimų procentas netgi kilo. Neturime drastiško kilimo, bet apie leidimąsi dar kalbėti tikrai yra anksti“, – posėdyje sakė Vyriausybės kanceliarijos Projektų valdymo grupės projektų vadovas Aistis Šimaitis.

Pasak jo, taip pat pastebima, kad šiek tiek mažėja lengva forma sergančių pacientų skaičius ligoninėse, tačiau daugėja gulinčiųjų reanimacijoje, daugėja ir mirčių. 

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, žmonių judėjimas be rimtos priežasties tarp savivaldybių apribotas gruodžio viduryje, jis galiojo iki sekmadienio, 21 valandos.

Kontrolės metu savaitgalį prieš Kalėdas, taip pat Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiais apsukta kelios dešimtys tūkstančių automobilių. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode