Sprogimas

A. Armonaitė ragina prekybos tinklus apriboti prekių asortimentą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ragina prekybos tinklus savarankiškai apriboti prekių asortimentą ir taip sumažinti pirkėjų srautus bei išlaikyti lygią konkurenciją tarp prekybininkų.

Pasak jos, prekybos tinklai raginami tą daryti savarankiškai, tačiau esant būtinybei, Vyriausybė galėtų juos įpareigoti tą padaryti. 

„Pakviečiau didžiuosius prekybos tinklus apsiriboti asortimentą, turint omeny, kad laukia dabar ir prieššventinis laikotarpis. Savanoriškai, kad sumažintume srautą tuose prekybos tinkluose. (...) Viskas sveiko proto ribose, matyt reikia higienos prekių, bet kalbam pagrinde apie lygią konkurenciją ir taip pat mažesnius srautus, mažesnius kontaktus“, – žurnalistams Seime sakė ministrė. 

„Neatmetu galimybės, kad sveikatos specialistai mums gali kaip Vyriausybei pasiūlyti tai apriboti, man atrodo geriau savanoriškai apsiriboti, nei laukti kol iš viršaus tą padarys“, – pridūrė ji. 

A. Armonaitė tai ketvirtadienį aptarė su prekybos įmonių asociacija. Ji sako sulaukusi įvairių prekybininkų reakcijų, kai kurie teigė, jog srautai jau ir taip sumažėję apie 40 procentų. 

„Daug kas kalba, kad ir taip nelengva verslui, ką mes ir taip žinome, bet tikslas yra pagrindinis – laikyti darbo vietas ir žmonėms užtikrinti būtiniausių prekių pardavimą, bet kol kas didesnių reakcijų negirdėjau“, – sakė ji. 

A. Armonaitė taip pat teigė, jog smulkieji prekybininkai, kurie prekiauja ne maisto prekėmis, gali veikti, jei prekyba vyksta internetu, prekės pristatomos į namus arba į atsiėmimo punktą.

„Gali būti labai paprasti tie atsiėmimo punktai, kažkur šalia parduotuvių. Prekyba nėra uždrausta, ji tiesiog turi neturėti kontaktų“, – teigė ministrė.

Autorė Erika Alonderytė

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode