Sprogimas

Premjerė sako nematanti galimybės dėl bendravimo išimties vienišiems žmonėms

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nematanti galimybės sugriežtinto karantino metu numatyti išimtį dėl bendravimo vienišiems žmonėms.

„Būtų labai gerai, jeigu galima būtų pakelti tas girnas objektyviai, saugiai, nes aš suprantu, kaip žmonės tai vertina iš savo taško“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Jie galvoja, kad nieko neatsitiks, jeigu mes susitiksime mažame rate, dviese ar keturiese“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, tokia išimtis sukelti per daug rizikos.

„Galbūt, čia „galbūt“ yra kritinis žodis. Jis galbūt ir neatsineš to viruso, bet galbūt tie žmonės, kurie jį pasikvies, yra viruso nešiotojai ir patys apie tai nežino“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Vyriausybei sekmadienį paskelbus sugriežtinus karantino reikalavimus, ekspertai ragino numatyti bendravimo išimtis vienišiems žmonėms. 

Anot ekspertų, tokios šalys kaip Didžioji Britanija leidžia vadinamuosius „paramos burbulus“, kuriame vienišam žmogui gyvą bendravimą galima išlaikyti su kitu namų ūkiu.

Pirmadienį Vyriausybė patikslino reikalavimus ir nustatė, kad du drauge negyvenantys žmonės karantino metu gali susitikti lauke, tačiau į namus svečių kviestis negalima – tai numato įvestas daugiau nei vienos šeimos artimų kontaktų draudimas.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode