Sprogimas

SAM: sugriežtinus karantiną, teismų darbas nestabdomas

Sugriežtinus karantino sąlygas, teismų darbas nestabdomas – jis bus organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus išimtis, kai asmenims reikia susipažinti su bylos medžiaga, dalyvauti teismo posėdžiuose, teigia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak SAM, gyventojams vykstant į teismus ir teisėsaugos institucijas bus netaikomas trečiadienį įsigaliojęs draudimas palikti savo savivaldybę, kadangi vykstama dėl pagrįstų priežasčių.

„Karantino metu visos teismo funkcijos bus vykdomos nuotoliniu būdu. Išimtys taikomos, kai gyventojai, atlikdami savo pilietines pareigas privalo užtikrinti procesines teises, pavyzdžiui, susipažinti su bylos medžiaga, o jų dalyvavimas teismo posėdžiuose yra būtinas. Galimybė teismo posėdį organizuoti fiziškai įvertinama individualiai atsižvelgiant į kiekvienos bylos aplinkybes“, – teigiama trečiadienį išplatintame ministerijos pranešime.

Teisėjų, teismo personalo darbas ir lankytojų aptarnavimas turės būti organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje.

SAM pabrėžia, kad teismuose aptarnaujant lankytojus turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 2 metrų atstumas, jei kabinetuose dirba keli darbuotojai, jie turi dėvėti veido kaukes. Tie patys reikalavimai taikomi ir posėdžių metu, reikalaujama užtikrinti dezinfekciją, vėdinti patalpas.

Autorius Ignas Jačauskas

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode