Sprogimas

Per tris valandas balsavo 6 proc. rinkėjų – panašiai kaip ir pirmajame ture

Vilnius, spalio 25 d. (BNS). Per pirmąsias tris balsavimo valandas Seimo rinkimų antrajame ture savo valią išreiškė 6 procentai rinkėjų – panašus aktyvumas tokiu pat metu buvo ir pirmajame ture prieš dvi savaites, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Iš anksto savo balsą rinkimuose atidavė kiek daugiau kaip 11 proc. rinkėjų, taigi bendras aktyvumas siekia 17 proc.

Rinkimų apylinkės atsidarė 7 valandą, balsavimas baigsis 20 valandą.  Saugantis koronaviruso, visi rinkėjai turi dėvėti kaukes, laikytis atstumų, o rinkimų komisijos reguliariai dezinfekuoja patalpas.

 

Saviizoliacijoje esantys žmonės kai kuriuose miestuose galėjo balsuoti iš anksto specialiai įrengtuose mobiliuosiuose punktuose. Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė spaudos konferencijoje sekmadienį sakė, kad šia galimybe pasinaudojo per 1300 rinkėjų. Balsavimui namuose registravosi 871 asmuo.

Nuo šeštadienio iki rinkimų pabaigos šalyje draudžiama agitacija. L. Matjošaitytė sakė, kad VRK per kelias dienas gavo porą dešimčių pranešimų apie galimus pažeidimus, daugiausia tai susiję su agitacija socialiniame tinkle „Facebook“. Pranešimų apie draudžiamą išorinę politinę reklamą nebuvo gauta.

Rinkėjų aktyvumas balsuojant iš anksto ir namuose Seimo rinkimų antrajame ture nedaug atsilieka nuo pirmojo turo prieš dvi savaites, rodo sekmadienį paskelbti Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Iš anksto savo valią išreiškė 260 tūkst. 951 rinkėjas, tai sudaro 11,29 proc. rinkėjų. Pirmajame ture iš anksto balsavo maždaug 20 tūkst. daugiau piliečių.

Prieš ketverius metus rinkėjų aktyvumas antrajame ture balsuojant iš anksto ir namuose siekė 5,95 proc., tačiau tuomet buvo balsuojama keturias, o ne šešias dienas, kaip šiemet.

Aktyviausiai iš anksto balsavo Rytų Lietuvoje esančių Nalšios pietinės, Sėlos vakarinės ir Molėtų–Šurvintų apygardų rinkėjai – čia atitinkamai balsus atidavė 17,66, 16,52 ir 16,31 procento gyventojų.

Vangiausiai iki sekmadienio balsavo sostinės Panerių–Grigiškių ir Naujosios Vilnios apygardų rinkėjai – atitinkamai 4,98 proc. ir 6,17 proc., taip pat Klaipėdos marių apygardos rinkėjai (6,34 proc.).

Antrasis Seimo rinkimų turas vyksta sekmadienį, išankstinis balsavimas vyko nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose buvo sudaryta galimybė atvykus automobiliu balsuoti mobiliajame punkte saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Penktadienį ir šeštadienį vyko balsavimas namuose.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Budas.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode