Parama dėkojame




Sprogimas

URM Ispanijoje esantiems lietuviams ragina likti budriems

 

Katalonijos parlamentui priėmus sprendimą pritarti regiono nepriklausomybei, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja regione ir ypač Barselonoje esantiems Lietuvos piliečiams išlikti budriems.

URM ragina vengti masinio susibūrimo vietų, prireikus, vadovautis Ispanijos institucijų skelbiamomis rekomendacijomis, su savimi  turėti galiojančius asmens dokumentus, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą.

Ministerija primena, kad, prireikus, nelaimės atveju Lietuvos piliečiai gali kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją visą parą veikiančiu telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Taip pat rekomenduojama sekti ministerijos paskyrą Facebook, kur nuolat skelbiama aktuali informacija krizių atvejais.

Katalonijos parlamentas penktadienį balsavo už regiono nepriklausomybės nuo Ispanijos deklaraciją ir respublikos paskelbimą, Madridui ruošiantis įvesti tiesioginį valdymą šiame pusiau autonominiame regione ir siekiant išlaikyti jį savo sudėtyje.

Vilnius, spalio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode