Sprogimas

Ministerija: dėl didelio krūvio Migracijos departamente kenčia darbų kokybė

 

Tarnybinį patikrinimą Migracijos departamente atlikusi Vidaus reikalų ministerija trečiadienį paskelbė, kad jame dėl didelio darbuotojų krūvio kenčia darbų kokybė – neatliekamos visos taisyklėse numatytos procedūros.

Ministras Eimutis Misiūnas teigia, kad didelis darbo krūvis negali būti pateisinimas visoms problemoms Migracijos departamente

„Išvadose konstatuojama, kad darbuotojai dėl itin didelio darbo krūvio nesilaiko kai kurių numatytų taisyklių. Tačiau darbo krūvis negali būti pasiteisinimas viskam. Mūsų specialistai kalba ir apie darbo organizavimo kokybę“, – sakė jis.

Darbo organizavimą departamente siūloma įvertinti per jo direktorės Evelinos Gudzinskaitės metinę atestaciją, ji vyks sausį.

„Įstaigos vadovas nėra tik teisininkas, nuo jo priklauso formuojama praktika, jis turi turėti platesnį matymą. Tai yra vadovo kompetencijos klausimas. Vadovė bus įvertinta per atestaciją“, – pranešime sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Departamento vadovės atsakomybė bus vertinama vykstant diskusijoms dėl migracijos sistemos Lietuvoje pertvarkos. Vidaus reikalų ministerija siūlo Migracijos departamentą likviduoti.

Tarnybinio tyrimo išvadose konstatuojama, kad Migracijos departamentas, šiemet nurodydamas aplinkybes apie sprendimą į Lietuvą neįleisti Rusijos Konstitucinio teismo teisėjų, Maskvai suteikė perteklinę informaciją: nurodė dokumentų numerius, informacijos tikrinimo procedūras.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, kad Rusijai buvo perduota informacija, pažymėta grifu „Riboto naudojimo“. Ministerija teigia, kad ši informacija tyrimo metu buvo paneigta.

Jos specialistai nurodė, kad nors formaliai teisės aktams nebuvo nusižengta, migracijos pareigūnai galėjo padaryti žalą valstybei, nes Lietuvos piliečiai sulaukė Rusijos atsakomųjų sankcijų.

Tarnybinio tyrimo metu taip pat buvo nagrinėjamos laikino leidimo gyventi Lietuvoje suteikimo Rusijos SMP banko patarėjui Antonui Treušnikovui aplinkybės.

Išvadose teigiama, kad specialistai nesilaikė visų nustatytų reikalavimų patikrinti, ar verslininko įmonė nėra fiktyvi, tačiau tarnybinės nuobaudos jiems nebuvo skirtos, nes tarnybinio nusižengimo senaties terminas jau yra suėjęs.

Taip pat paaiškėjo, kad Migracijos departamentas neturi galimybių patikrinti kai kurių finansinių užsieniečių įmonių duomenų, todėl negali gauti visos informacijos be atskiro kreipimosi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą. Išvadose departamento vadovei rekomenduojama susitarti su Valstybine mokesčių inspekcija dėl paprastesnio informacijos gavimo.

Internetinė „Laisvės TV“ skelbė, A.Treušnikovas leidimą gyventi Lietuvoje turėjo 11 metų.

Vidaus reikalų ministerijai aiškinantis prieglobsčio nesuteikimo aplinkybes Rusijos žurnalistui Jevgenijui Titovui, paaiškėjo, kad vasarį priimtame sprendime galima įžvelgti formalių trūkumų, tačiau procedūra atlikta laikantis galiojančių įstatymų.

Migracijos departamento direktorė yra teigusi, kad priimti kokybiškų sprendimų pareigūnai kartais negali dėl per didelio darbo krūvio. Anot jos, darbuotojų skaičius institucijoje neauga, nors pastaraisiais metais lankytojų srautas departamente smarkiai išaugo.

E.Gudzinskaitė yra prašiusi Vidaus reikalų ministerijos finansavimo 12-os naujų pareigybių steigimui departamente. Ministerija šią savaitę į Migracijos departamentą išsiuntė dešimt policijos migracijos skyriaus tarnautojų.

Vilnius, spalio 25 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode