Parama dėkojame




Sprogimas

Teismuose – nemokamos konsultacijos gyventojams

Trečiadienį teismuose bus teikiamos nemokamos teisinės konsultacijos gyventojams.

Tądien Lietuvos teismai kviečia paminėti šalies Konstitucijos 25 metų sukaktį, Europos teisės dieną ir nepraleisti progos gauti atsakymus į kiekvienam rūpimus tėvų bei vaikų pareigų, turto dalybų, testamentų kitus teisinius klausimus, skelbia Nacionalinė teismų administracija.

„Kone kasdien susiduriame su situacijomis, kuriose labai praverstų kvalifikuoto teisininko pagalba, tačiau į ką kreiptis norint pasikonsultuoti ar pranešti apie pažeidimą, ne vienam lieka neaišku“ – sako Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė.

Duris lankytojams atvers 61 Lietuvos teismas. Gyventojus konsultuos ir atsakymų kokybę užtikrins Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos teisininkai, Lietuvos advokatūros ir Antstolių rūmų atstovai, taip pat pagalbą teiks teismo darbuotojai.

Numatoma, kad viena teisinė konsultacija truks iki 30 minučių. Išankstinės registracijos norint gauti konsultaciją neprireiks: kaip ir pernai, konsultacijos bus teikiamos gyvos eilės principu. Iš anksto apsispręsti, kokiu laiku ir kuriame teisme norėtų apsilankyti, būsimiems lankytojams padės Lietuvos teismų svetainėje www.teismai.lt skelbiamas pagalbos teikėjų, teismų adresų ir konsultacijų laikų sąrašas.

Nemokamos teisinės konsultacijos šalies teismuose bus teikiamos jau antrus metus.

Vilnius, spalio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode