Marcinkevičius




Jotvingių premijos - G.Norvilui ir V.Stankui

Tradicines poetams skiriamas Jotvingių premijas šiemet gaus menininkai Gytis Norvilas ir Vytautas Stankus.

G.Norvilui Jotvingių premija skirta už eilėraščių ir vizualiosios grafikos knygą „Grimzdimas“, V.Stankui Jaunojo jotvingio premija skiriama už poezijos knygą „Skruzdžių skandinimas“, informuoja Kultūros ministerija.

„Grimzdimas“ – ketvirtoji poeto, vertėjo ir eseisto G.Norvilo knyga, jis yra savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius.

Anot pranešimo, konceptualioje, savą struktūrą turinčioje knygoje žodinės prasmės išplečiamos eilėraščio grafika ar autoriaus piešiniu. Rinkinyje poetas provokuoja, ieško naujų erdvių ir išraiškos formų.

„Skruzdžių skandinimas“ – trečiasis Vytauto Stankaus poezijos rinkinys. Eilėraščiai šioje knygoje apibūdinami kaip iš pirmo žvilgsnio fragmentuoti ir rupūs, itin glaudžiai ir harmoningai susieti etikos ir pasaulėjautos jungčių.

Jotvingių premija skiriama už per pastaruosius dvejus metus išleistą poezijos knygą. Jaunojo jotvingio – už geriausią jaunojo autoriaus (iki 35 metų) originaliosios ar verstinės poezijos knygą.

Poeto Sigito Gedos 1985-aisiais įsteigta premija pirmaisiais metais buvo simbolinė ir siekė 1 rublį. Šiuo metu Jotvingių premija siekia 1520 eurų, Jaunojo jotvingio - 608 eurus. Nuo 1990 metų ši premija susieta su tarptautiniu literatūros festivaliu „Poetinis Druskininkų ruduo“. 

Laureatams premijos bus įteiktos Poetinio Druskininkų rudens metu, spalio 7 dieną Druskininkuose.

Vilnius, spalio 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode