Marcinkevičius




Socialdemokratai Ūkio ministeriją norėtų keisti į Socialinės apsaugos ir darbo

 

Valdančiųjų pusėje prieš partijos valią likti nusprendę Socialdemokratų frakcijos atstovai norėtų Ūkio ministeriją keisti į Socialinės apsaugos ir darbo.

Tai po susitikimo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiais patvirtino socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

„Iš principo šiai dienai Ūkio ministerija mūsų ir turėtume siūlyti kandidatą į ministrus, mes pasiūlėme pagalvoti  partneriams, kad norėtume pasikeisti ministerijomis, į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją“, – sakė A.Palionis.

Klausiamas, ar jau turi numatę kandidatus į tokią poziciją, A.Palionis atsakė: „Turime, ir ne vieną“. Taip pat jis sakė, jog kol kas tai buvęs premjerui išsakytas siūlymas pasvarstymui, tad S.Skvernelio atsakymo jie iškart ir neprašę.

„Yra ir (iš) Seimo, ir ne (iš) Seimo“, – apie galimus kandidatus sakė A.Palionis. Klausiamas, ar jų reikalavimas dėl ministerijų mainų yra griežtas, socialdemokratas atsakė, jog tai derybinis pasiūlymas.

„Iš esmės kaip buvęs derybininkas sakau, buvo principas, kad socialdemokratams turėtų būti patikėta Socialinių reikalų ir darbo ministerija, manau, kad dabar turėtume susigrąžinti“, – apie motyvus siekti vadovauti SADM sakė A.Palionis.

Kartu jis sutiko, jog natūralu, kad partneriai tokį pasiūlymą vertins atsargiai, nes „kiekvienas ministro pakeitimas vis silpnina ateities planus ir baisu premjerui“.

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, jog svarstyti tokį pasiūlymą yra premjero prerogatyva, kartu jis pažymėjo neturintis priekaištų dabartiniam SADM vadovui, „valstiečių“ deleguotam Linui Kukuraičiui.

„Mes girdėjom tokį norą, bet jis nebuvo svarstytas, ir tai yra premjero prerogatyva. Jeigu premjeras manys, kad tai svarstytina, mes galėsime svarstyti“, – apie koalicijos partnerių norą keitis ministerijomis BNS sakė R.Karbauskis.

„Bet aš nematau šiandien problemų dėl SADM vadovo arba kompetencijos, arba kažkokių dalykų. Labai sunku komentuoti, nes tik išgirdom pasiūlymą, bet tai niekaip nėra aptarta“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

Dalis socialdemokratų frakcijos narių pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija nepaisydami Socialdemokratų partijos tarybos sprendimo trauktis į opoziciją.

Po šiuo susitarimu yra 11 Seimo socialdemokratų parašų, šeši socialdemokratų parlamentarai jo nepasirašė, tačiau iš frakcijos nesitraukia.

Prieš savaitę Socialdemokratų partijos taryba nutarė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tokiam sprendimui nepritariantys Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai pasirašė susitarimą su „valstiečiais“ dėl frakcijų koalicijos sudarymo Seime.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Vilnius, spalio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode