Marcinkevičius




Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovai Palangoje minės Baltų vienybės dieną

 

Šeštadienį Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovai Viktoras Pranckietis bei Inara Mūrniece Palangoje minės Baltų vienybės dieną.

Parlamentų pirmininkai su tarpparlamentinių ryšių grupių nariais iš Latvijos ir Lietuvos dalyvaus Baltų vienybės dienos dalyvių eisenoje bei šventės atidaryme Jūratės ir Kastyčio skvere.

Baltų vienybės dienos atidarymo metu bus iškilmingai pakeltos Lietuvos ir Latvijos vėliavos, parlamentų pirmininkai tars sveikinimo žodžius, pranešė Seimas.

Pasibaigus oficialiajai šventės daliai, V.Pranckietis ir I.Mūrniecė ketina apsilankyti kermošiuje, apžiūrėti tarptautinę parodą „Nepriklausomų valstybių – Lietuvos ir Latvijos – kūrėjai Mintaujos gimnazijoje“.

Parlamentų vadovai taip pat apdovanos Lietuvos ir Latvijos moksleivių žaidimo „Protų mūšis“ nugalėtojus.

Baltų vienybės diena minima rugsėjo 22 dieną, pažymint 1236 metais įvykusį Saulės mūšį, kai buvo sutriuškintas Kalavijuočių ordinas ir nutrauktas baltų žemių užkariavimas. 2000 metais Lietuvos ir Latvijos parlamentai Saulės mūšio dieną paskelbė Baltų vienybės diena.

Baltų vienybės dienos minėjimas paeiliui vyksta vis kituose Lietuvos ir Latvijos miestuose.

Vilnius, rugsėjo 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode