Sprogimas

Ketinama griežtinti kovą su kiaulių maru

 

avaitgalį naminių kiaulių ūkiuose užfiksavus šešis naujus Afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejus vėl prasidėjo diskusija, kaip sustabdyti šios ligos plitimą. Specialistai ir rinkos dalyviai mato tik du kelius, rašo portalas delfi.lt.

Vienas, siūlomas stambiųjų kiaulių augintojų, smulkiems ūkininkams, kurie savo tvartuose augina po kelias kiaules, išmokėti kompensacijas ir priversti atsisakyti šio verslo. Kitas kelias pamėginti išnaikinti AKM platinančius šernus ir taip pamėginti sustabdyti ligos plitimą.

„Po tokio atvejo, kai per kelias dienas randami šeši AKM židiniai ūkiuose, lieka tik vienas kelias – griežtinti priemones. Teks priversti medžiotojus gerokai mažinti šernų skaičių. To nedarantiems skirti baudas. Iliuzijų nebėra. AKM apims visos Lietuvos teritoriją ir vis tiek dauguma šernų kris“, – teigia žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Jis sako, kad biosaugos reikalavimai ūkininkams taip pat bus griežtinami, kad užkrato rizika ūkiuose būtų sumažinta kiek įmanoma.

Vilnius, rugpjūčio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode