Sprogimas

Palangos paplūdimius planuojama „maitinti“ smėliu

 

Nereikėjo nė stiprios audros, kad dalis poilsiautojų apgultos Palangos paplūdimių ir šią vasarą vėl būtų paplauti.Kurorto savivaldybės atstovų teigimu, artimiausiu metu apardytą jūros krantą į šiaurę nuo tilto ketinama papildyti vietoje iškastu smėliu, rašo „Lietuvos žinios“.

Bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus teigė, kad dabar ketinama išpilti apie 1600 kubinių metrų smėlio. „Kai kur jo prinešta labai daug, tad kokius du metrus nukasime ir perkelsime į nuardytą pakrantę. Nebebus matyti ir tų maišų. Akivaizdu, kad toks papildymas smėliu ir ateityje bus nuolatinis procesas, nes kitų racionalių, mažiausiai aplinką žalojančių būdų nėra. Taip daro visa Europa“, – tikino jis.

Palangos miesto savivaldybės ekologė Reda Kairienė pranešė, kad 2019-ųjų pavasarį pliaže ketinama išpilti apie 370 tūkst. kubinių metrų smėlio. Pasak jos, mokslininkai jau daro analizes, tyrimus, jie pateiks savo išvadas, rekomendacijas, bus atlikta ir poveikio aplinkai vertinimo procedūra. Visiems šiems darbams iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų numatyta skirti apie 4,6 mln. eurų.

Vilnius, liepos 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode