Parama dėkojame




Sprogimas

Elektros ir dujų skaitiklių rodmenų nurašymo paslaugą Lietuvoje atliks viena įmonė

 

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pasirašė rangos sutartį su įmone „Inlinen“, kuri nuo šiol visoje Lietuvoje teiks dujų ir elektros skaitiklių rodmenų nurašymo paslaugą. Pasitelkus vieną rangovą, skaitiklių nurašymo paslauga bus teikiama kur kas efektyviau, naudą pajus ir gyventojai.

„Iki šiol skirtinguose regionuose elektros ir dujų skaitiklių rodmenis tikrino net keli skirtingi rangovai. Dabar tai atliks viena įmonė, tad gyventojams bus kur kas paprasčiau priimti vieną specialistą, kuris, dažnu atveju, vienu atvykimu patikrins tiek dujų, tiek elektros skaitiklių rodmenis“, – sako ESO Paslaugų tarnybos direktorius Ignas Pranskevičius.

Vienas rangovas gerokai sumažins ir ESO šios paslaugos administravimui skiriamus resursus, padės mažinti sąnaudas, skaitiklių rodmenų nurašymas bus vykdomas efektyviau. Skaičiuojama, kad „Inlinen“ atliks beveik 600.000 rodmenų nurašymų per metus. Anksčiau septyniuose regionuose šią paslaugą teikė 4 skirtingi rangovai.

Pasak I. Pranskevičiaus, visoje Lietuvoje skaitiklio patikrinimus vykdantys „Inlinen“ darbuotojai privalės su savimi turėti ESO įgaliojimus patvirtinantį pažymėjimą ir vilkėti specialią „Inlinen“ aprangą. Kai kuriuos kitus su skaitikliais susijusius darbus kaip ir iki šiol atliks ESO darbuotojai, vilkintys ESO ženklu pažymėtą aprangą. Kilus bet kokioms abejonėms dėl specialistų patikimumo gyventojai raginami drąsiai prašyti jų pateikti įgaliojimus patvirtinantį dokumentą.

„Gyventojus visada raginame nepamiršti, kad patikrinimus vykdantys darbuotojai ateina tik patikrinti skaitiklių veikimą ir nurašo rodmenis. Jie neturi teisės prašyti pinigų, tikrinti namų elektros tinklų ar juos remontuoti“, – sako I. Pranskevičius.

Jei kyla abejonių, prieš įsileisdami skaitiklių rodmenis nurašyti atvykusį specialistą į namus, gyventojai visada gali paskambinti trumpuoju numeriu 1802 ir pasitikslinti, ar jų adresu tuo metu yra numatytas specialisto apsilankymas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode